Connect with us

World Series of Darts

Aussies zetten PDC-toppers te kijk met titel voor Anderson

Kyle Anderson Darts PDC

Kyle Anderson heeft de Auckland Darts Masters weten te winnen. Het werd in Nieuw-Zeeland een Australisch feestje, want hij versloeg in de eindstrijd landgenoot Corey Cadby. Daarmee werden de toppers van de PDC toch aardig te kijk gezet en schaarde Anderson zich in een schaars rijtje. Alleen Michael van Gerwen, Phil Taylor, Adrian Lewis en Gary Anderson wonnen eerder een World Series-event.

Feestje Taylor snel verpest

Op de verjaardag van Taylor was er duidelijk geen ruimte voor cadeautjes. The Power werd 57, maar daar had Cadby weinig boodschap aan. Het Australische toptalent won vorig jaar ook al van Taylor in Perth en zette hem nu – na eerdere zeges op Peter Wright en Michael Smith – ook op zijn nummer. Het werd snel 3-0, voor Taylor met een 116-finish terugkwam tot 5-5. Hij pakte ook zijn eigen leg met een 92-finish, om in de dertiende leg toch weer te worden gebroken. Cadby maakte er 10-7 van en klaarde de klus met een 103-finish voor 11-8. Ondertussen won Kyle Anderson van James Wade, na eerdere zeges op Gary Anderson en Simon Whitlock.

Spannende finale

Ook in de finale nam Cadby een snelle 0-3-voorsprong, maar kwam Anderson met een 160- en 80-finish terug tot 4-4. De partij vloog vervolgens heen en weer, maar gaatjes konden de twee Australiërs niet meer slaan. Zo kwam het aan op een allerlaatste leg, waarin Cadby mocht beginnen. Hij scoorde alleen te mager met 60, 59 en 57. Daar knalde Anderson zijn negende 180’er van de partij overheen en wist Cadby te breken met een 68-finish. Zo pakt The Original binnen een week tijd zijn tweede titel bij de PDC, vorige week won hij namelijk al zijn eerste Players Championship.

Auckland Darts Masters 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts