Connect with us

Laatste Nieuws

Australisch duo geschorst voor matchfixing

David Platt PDC Darts

David Platt en Steve MacArthur zijn op de vingers getikt tijdens de Australische Tour. De twee voormalig WK-gangers zijn namelijk geschorst wegens matchfixing. Het is de tweede keer in een jaar tijd dat de DRA hiervoor een straf uitdeelt.

Onderling duel doorgestoken kaart

Platt en MacArthur troffen elkaar afgelopen najaar op de DPA Tour, de regionale PDC-tour in Australië en Nieuw-Zeeland. Tijdens de groepsfase hebben ze hun partij zo uitgespeeld dat exact het resultaat werd behaald waar ze voordeel aan hadden. De tuchtcommissie van de PDC (Darts Regulation Authority) vindt het bewezen dat het tweetal dit bewust heeft gedaan.

Schorsing tot gevolg

Voor Platt en MacArthur levert dit een voorwaardelijke schorsing op van drie maanden, waardoor ze tot 28 juli 2019 onder een vergrootgras liggen. Daarnaast kregen ze ook een boete van 750 Australische dollar. De 52-jarige Platt werd geboren in Engeland en speelde in 2003 al eens op het PDC WK. Hij verhuisde vervolgens naar Australië en plaatste zich twee jaar terug via de Oceanic Masters opnieuw voor het WK. McArthur was in 2008 in Alexandra Palace. Hij keerde vorig jaar terug op de DPA Tour en was goed voor veel kwart- en halve finales.

Filipijn hard gestraft

De straf voor het tweetal is klein vergeleken met die voor Gilbert Ulang. Hij werd afgelopen najaar voor liefst zeven jaar geschorst. Bij de Filipijn werd bewezen dat hij de wedstrijd van het WK in 2016 tegen Kevin Simm doelbewust had verloren.

 

Delen:

Meer over Laatste Nieuws