Connect with us

Pro Tour

Barney baalt van uitgedeelde boete: “Zit wel nuance in”

Raymond van Barneveld legt zich neer bij de forse boete die hij heeft gehad van de DRA, net zoals Justin Pipe. Voor Barney hield het uiteindelijk een boete van 5.000 pond in, waarvan 2.000 pond voorwaardelijk. Tijdens de kwartfinale van de World Grand Prix zou hij hebben gespuugd en in de ingooiruimte een glas hebben omgegooid, zijn darts naar de grond gewerkt en vervolgens weggeschopt.

Grote kans laten liggen

De explosie is vooral ontstaan  doordat Barney een gouden kans liet liggen om weer eens een groot televisietoernooi te winnen. Op de World Grand Prix lag het speelveld volledig open en verloor de Nederlander zeer verrassend van John Henderson. “Gary Anderson en Phil Taylor deden niet mee aan dat toernooi en Henderson had Michael van Gerwen al uitgeschakeld. Dus lag de weg voor mij behoorlijk open om dat toernooi eindelijk eens te winnen. En normaal gesproken klop ik Henderson negen van de tien keer, alleen nou net niet op dat moment en daar baalde ik enorm van”, vertelt hij aan AD/Sportwereld.

Ingooiruimte is een privé-ruimte

“Aan het eind van de partij heb ik een suikerklontje genomen vanwege mijn diabetes. Wat daar nog van over was, spuugde ik toen uit.” Volgens de DRA, de tuchtcommissie van de PDC, heeft Van Barneveld dit gespuugd naar een cameraman. “Geen goed gedrag, maar ik was zwaar gefrustreerd.” Na afloop ging het dus ook mis in de ingooiruimte. “Nogmaals: het is niet goed te praten wat ik deed, maar er zit dus wel nuance in. Bij het spugen met dat suikerklontje en ik vind dat die ingooiruimte een privé-ruimte is waar je in alle beslotenheid dingen moet kunnen doen. Dus dat ik dan voor die dingen meer dan drieduizend euro moet betalen, is zuur. Of ik in beroep ga? Nee, ik laat het zo maar zitten. Het is al een tijd geleden en het is ook al van mijn rekening afgeschreven.”

Delen:

Meer over Pro Tour