Connect with us

World Darts Championship

Barney baalt van uitgelezen mogelijkheid: “Verzaak toch weer”

Raymond van Barneveld verlaat het PDC World Darts Championship met een kater. Barney verloor in de kwartfinale van het WK Darts in Alexandra Palace met 5-4 van Michael van Gerwen. Na afloop baalde hij dan ook tegenover de NOS.

Heel veel dubbels missen

“Heel veel dubbels missen is voor mij het verhaal van de wedstrijd. Waarom blijft allemaal gissen. In de beginfase sta je achter, terwijl je misschien wel 2-1 voor moet staan. Dat zijn dingen die je allemaal de pauzes in meeneemt. De eerste drie wedstrijden was ik heel gespannen vooraf en kalm op het podium. Nu was het precies andersom. Ik zag ook aan Michael dat hij zich niet helemaal thuis voelde op het podium. Met name de eerste drie à vier sets waren er heel veel slechte scores. Ik kwam er zelf ook niet overheen, het was scorend zo armoedig.”

Had hem echt kunnen pakken

Toch kwam hij nog terug tot 4-4. “En dan mis je bij 1-1 drie pijlen op dubbel-16. Ik heb zo vreselijk veel geoefend op de dubbels en op het ultieme moment mis je ze. Ik heb geen idee hoe het komt. Vooraf voelde ik me perfect en ik heb me echt naar deze wedstrijd toegeleefd. En nu verzaak je toch weer. Ik had hem vandaag echt kunnen pakken. Je geeft het weg en dat maakt het zo ontzettend frustrerend.”

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship