Connect with us

Premier League Darts

Barney besluit Premier League-campagne met puntendeling

Raymond van Barneveld heeft de Premier League Darts 2018 afgesloten met een gelijkspel. Tegen Michael Smith kreeg de Nederlander veel kansen om te winnen, met name in de eerste en tiende leg liet hij het liggen door in totaal acht darts op de dubbel te missen. Het liep daardoor naar 6-6. Barney heeft de play-offs niet gehaald, waar Smith zich volgende week wel mag melden.

Vier hoge finishes in zes legs tijd

Barney had eerder dit seizoen met 7-0 op zijn broek gehad tegen Smith en wilde graag revanche nemen. De start was sterk met een 180’er, om vijf pijlen op de dubbels te missen. Een fraaie 122-finish via bulls-eye, triple-12 en dubbel-18 bracht hem wel naar 1-1. Ook de vierde leg ging met een fraaie finish weg, ditmaal 126. Smith counterde net zo rap met zijn eerste 180’er en een 124-finish. Of het nog niet genoeg was gooide Barney zijn tweede 180’er en een 121-finish voor 3-3.

Volle beurt gemist

Beide darters hielden ook de vierde leg die ze openden (4-4), waarop de eerste break volgde. Vanaf 96 miste Van Barneveld nog twee pijlen, in de herkansing was het wel raak. Smith probeerde wel om terug te slaan en opende met een 180’er. Bulls-eye vloog er niet in en ook in de herkansing lukte het niet. Zo kon Barney aanleggen op tops, om zelf ook een volle beurt onbenut te laten. De Nederlander stond klaar om opnieuw te breken vanaf wederom 40, door een 107-finish verzekerde Smith zich van een punt. Daar bleef het bij, want Barney gooide 91 wel uit voor 6-6.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts