Connect with us

World Series of Darts

Barney bezorgt Mighty Mike eerste nederlaag ooit op Finals

Raymond van Barneveld heeft iets gedaan dat nog nooit iemand heeft gepresteerd op de World Series Finals: Michael van Gerwen verslaan. Mighty Mike won het toernooi drie jaar op rij, maar nu was het Barney die met 10-8 de baas was. Hij sloeg na een 3-6-achterstand toe op 7-7. Van Gerwen kreeg nog vier pijlen voor een allesbeslissende leg, maar liet die glippen. Vooral op de dubbels was Van Barneveld uitmuntend, met 10 uit 13. Barney speelt nu in de halve finale tegen James Wade. De andere halve eindstrijd gaat tussen Gerwyn Price en Michael Smith.

Van Gerwen heeft het voortouw na tussensprint

Het eerste tikje werd uitgedeeld door Van Barneveld, want in de derde leg strafte hij missers op de dubbels van Van Gerwen af. Het werd 3-1, voor Van Gerwen de turbo aanzette. Hij hield zijn eigen leg met een 12-darter, gevolgd door de 116-finish voor 3-3. Een volgende 12-darter en tops zorgde voor 3-5. Zijn eigen leg was in vijf beurten klaar, om na een 180’er alweer op 32 te staan voor een vijfde leg op rij. Van Barneveld doorbrak de reeks met een 96-finish: 4-6.

Zinderend einde

Uit de onderbreking was het Barney die met een 180’er en een 88-finish de 12-darter noteerde, om zijn eigen leg met een 13-darter af te ronden (6-6). Van Gerwen herpakte zich via dubbel-12, om klaar te staan op 45 om opnieuw de break voorsprong te pakken. Van Barneveld redde zich met een 104-finish (7-7) en wist daarna zelf toe te slaan. Opnieuw stond Mighty Mike klaar op een dubbel, maar was de 70-finish goed voor de break. Dubbel-8 bracht hem op matchpoint, gevolgd door de 121-finish van de nummer één van de wereld (9-8). Van Gerwen miste daarop vier pijlen om een beslissende leg af te dwingen en zodoende was het via tops gedaan: 10-8.

World Series Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts