Connect with us

World Darts Championship

Barney blij met WK-plaatsing: “Al is dit niet des Barnevelds”

Na een moeizaam jaar heeft Raymond van Barneveld zich wel weten te verzekeren van deelname aan het PDC World Darts Championship. Op de Pro Tour wist hij al vrij snel de magische grens van 20.000 pond te bereiken, waardoor een ticket via de Pro Tour Order of Merit naar het WK hem niet meer kon ontgaan. Inmiddels is hij ook officieel niet meer in te halen.

Doet wel pijn

Deze weke speelt hij niet in Dublin en schoof dus aan bij RTL7Darts. “Ik heb alles in het werk gesteld dit jaar om overal te spelen. Dat ik de World Grand Prix dan niet speel is raar. Door een gemis aan vorm val ik buiten alle grote majors. Het doet wel pijn, want ik wil op een goede manier afsluiten. Daar hoorden Ierland en eerder de World Matchplay in Blackpool ook bij.”

Nog drie toernooien te gaan

“Daarnaast moet je ook gewoon verder. Er zijn nog drie toernooien om te spelen, de World Series Finals in Amsterdam, de Players Championship Finals en het wereldkampioenschap.” Van Barneveld zou zich ook nog kunnen plaatsen voor de Grand Slam of Darts, maar dan moet hij wel het kwalificatietoernooi zien te winnen. “Ik ben inmiddels zeker van plaatsing voor het WK, dus dat is lekker. Maar het is natuurlijk niet des Barnevelds om op deze manier een toernooi binnen te komen.” Barney is ver buiten de top-32 van de wereld gevallen, maar staat er wel goed voor op de Pro Tour Order of Merit. Dit dankt hij vooral aan het bereiken van één finale op een Players Championship.

Delen:

Meer over World Darts Championship