Connect with us

Premier League Darts

Barney: “Dan sta je onderaan en daar hoor je dan thuis”

Raymond van Barneveld staat door de nederlaag tegen Michael Smith laatste in de Premier League Darts. Na afloop was hij realistisch over zijn spel. “Het is totaal niet constant en het is al een tijdje zorgwekkend.”

Kam er geen moment in

In de openingsfase ging het nog goed met de vijfvoudig wereldkampioen. “Ik kak bij 3-1 een beetje in. Hij profiteert en opeens loop je achter de feiten aan. Er komt een goede finish bij en op 4-6 mag hij al gooien voor de wedstrijd.” Het voelde geen moment goed vertelde hij bij RTL7Darts. “Geen 180’ers en ik kwam er geen moment in.”

Smith een geniale speler

Smith liep hinkend over het podium, doordat hij maandag werd geopereerd. “Je moet niet met zijn blessure bezig zijn. Smith is een geniale speler en je ziet hoe makkelijk die dubbels erin gaan. Als je zelf de scores niet gooit en niet me gaat in zijn gemiddelde is het heel simpel: dan sta je onderaan. En daar hoor je dan thuis.”

Verbaas me over mijn eigen spel

Zelf wordt de Hagenaar er moedeloos van. “Je wilt niet degraderen maar je wilt natuurlijk ook gewoon naar de play-offs. Ik kan wel bijdehand roepen dat ik van mensen moet winnen, maar ik sta op plaats 29 van de wereld. Je probeert en je probeert. En toch verbaas ik me dan weer over mijn eigen spel, het is totaal niet constant. Het is al een tijdje zorgwekkend.”

Delen:

Meer over Premier League Darts