Connect with us

European Tour

Barney, De Zwaan en ijzersterke Van Duijvenbode naar EuroTour 5

Raymond van Barneveld World Grand Prix Darts 2018

Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan en Dirk van Duijvenbode hebben zich geplaatst voor het vijfde European Tour-event in Oostenrijk. Ze voegen zich bij Michael van Gerwen, die als enige Nederlander automatisch geplaatst was.

Derde keer voor Barney

Het derde kwalificatieweekend levert Van Barneveld al het derde ticket op. In zijn eerste partij leek het in de openingsfase fout te gaan. Danny Noppert kreeg alle tijd om op 0-2 te komen, daarna was Barney de baas. Hij won met 6-4 en was in de finaleronde veel te sterk voor Madars Razma (6-2 en 105,3 gemiddeld). Plaatsing levert hem weer minimaal 1.000 pond op, waardoor het WK alweer dichterbij komt.

Uitmuntende Van Duijvenbode

De sterkste speler op de Qualifier was Dirk van Duijvenbode. De afgelopen maanden speelde hij al regelmatig uitstekend, maar kreeg er niet de beloning voor. Nu wel. Cristo Reyes werd met 6-3 verslagen door een 100,3 gemiddelde, daarna kwam er zelfs een 105,7 op het bord tegen Marko Kantele (6-1). In de finale moest Krzysztof Ratajski eraan geloven met 6-2 en opnieuw kwam het gemiddelde boven de 100 uit: 101,0.

Gemiste matchdarts

Jeffrey de Zwaan had een zware route te bewandelen. Hij versloeg eerst Jelle Klaasen met 6-4, gevolgd door 6-3 tegen John Michael. In de finale pakte hij een voorsprong tegen Ron Meulenkamp en wist het met 6-4 over de lijn te trekken. Mike van Duivenbode en Jan Dekker stonden ook in de finaleronde. Van Duivenbode won vorige week zijn eerste wedstrijden op de Pro Tour en is gelijk los. Hij had zijn eerste Euro Tour-ticket ook in handen, maar miste een volle beurt om met 6-5 van Kim Huybrechts te winnen. Daarop snoepte de Belg de zege af. Jan Dekker verloor de finale met 6-1 van Tytus Kanik. Darius Labanauskas pakte het zesde ticket door in de finale met 6-4 van Christian Bunse te winnen. In de ronde daarvoor kwam hij terug van een 0-4-achterstand tegen Jermaine Wattimena.

Britse Qualifier

Eerder op de dag was ook de Britse qualifier, waar achttien spelers zich wisten te plaatsen. Onder meer Glen Durrant, Corey Cadby en Simon Whitlock werden vroegtijdig uitgeschakeld. Het was wel raak voor Mervyn King, Andrew Gilding, Steve Beaton, Devon Petersen, Stephen Bunting, Conan Whitehead, Steve Lennon, Jamie Bain, John Henderson, Mark Webster, Keegan Brown, Nathan Aspinall, Chris Dobey, Ross Smith, Mark Barilli, Jamie Hughes, Ryan Searle en Mark Wilson

Delen:

Meer over European Tour