Connect with us

European Tour

Barney, De Zwaan en Van der Voort naar eerste European Tour

Raymond van Barneveld World Grand Prix Darts 2018

Raymond van Barneveld heeft zich weten te plaatsen voor de eerste European Tour van het jaar. De Nederlander heeft de ponden hard nodig om zich te kwalificeren voor de diverse televisietoernooien en zette een goede eerste stap. Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gooiden zich eveneens door de kwalificatie. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena zijn door hun plaats in de top-16 van de Pro Tour Order of Merit automatisch geplaatst.

Sterke start Barney

Donderdagavond speelde Barney nog in Dublin voor de Premier League Darts en na een reis richting Barnsley won hij van Marko Kantele (6-3), Benito van de Pas (6-3) en Tytus Kanik (6-3). De Pool kreeg pijlen voor 4-4, maar liet die onbenut. Daarna was de Hagenaar gevlogen. Volgende maand speelt hij hierdoor in Leverkusen op de eerste European Tour.

The Black Cobra

De Zwaan en Van der Voort volgen zijn spoor. The Black Cobra klopte Vincent van der Meer (6-5) en Maik Kuivenhoven (6-1). Van der Voort was te sterk voor Davy van Baelen (6-1), Ronny Huybrechts (6-4) en Jelle Klaasen (6-3). Jan Dekker en Danny Noppert stonden ook in de finaleronde, maar verloren van Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts. Krzysztof Ratajski pakte het zesde ticket via de European Qualifier.

Negendarter Super Ted

Ook de Britse Qualifier werd vandaag afgewerkt in Barnsley. Ted Evetts gooide een negendarter en Glen Durrant won zijn eerste partij met een gemiddelde van ruim 116 per beurt. Uiteindelijk waren dit de achttien qualifiers: Mervyn King, Justin Pipe, Scott Taylor, Ricky Williams, Adam Hunt, Steve Beaton, William Borland, Ross Smith, Glen Durrant, Ritchie Edhouse, Josh Payne, Jason Wilson, Ted Evetts, Wayne Jones, Matthew Dennant, Ryan Meikle, Matthew Edgar, Martin Atkins.

Delen:

Meer over European Tour