Connect with us

Premier League Darts

Barney draait geen moment warm tegen koploper Whitlock

Raymond van Barneveld heeft zijn eerste nederlaag in de Premier League Darts 2018 moeten slikken. De Nederlander kwam zowel scorend als op de dubbels geen moment op gang tegen Simon Whitlock. The Wizard profiteerde optimaal en pakte zijn derde zege op rij: 7-4.

Te trage start Barney

Van Barneveld kende een trage start aan de partij. Whitlock kon daardoor zijn eigen leg in alle rust pakken en zag de Nederlander vervolgens vier pijlen op de dubbels missen. De Australiër sloeg toe met een 71-finish en vuurde zijn eerste 180’er. De derde leg werd afgerond met een 92-finish voor al 3-0, om met een volgende maximale score de druk nog verder op te voeren. The Wizard kreeg dan ook de kans om vanaf 98 de partij al te beslissen. Dat liet hij na en zag Van Barneveld zijn eerste 180’er te gooien. Hij leek de rebreak in te luiden, om twee pijlen te missen op de dubbels (4-1).

Eigen legs telkens behouden

De partij zat vanaf dat moment in een vacuüm. Beide darters hielden hun eigen legs vrij overtuigend en konden amper druk zetten in de legs die de tegenstander opende. Zo liep het naar 5-3, waarop Whitlock mocht aanleggen voor het eerste punt. Nu was de Australiër alleen niet in vijf beurten uit en kreeg Van Barneveld de mogelijkheid vanaf 64. Tops viel er niet in en werd het toch 6-3. Opnieuw hield Van Barneveld zijn eigen leg, maar kon vanaf 121 ook niet toeslaan om een laatste leg af te dwingen.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts