Connect with us

World Series of Darts

Barney en geblesseerde Van Gerwen naar kwartfinale German Darts Masters

Raymond van Barneveld WGP17 Darts PDC

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen komen zaterdag terug op de German Darts Masters voor de kwartfinale. Barney wist een vroege voorsprong uit te spelen, waar een geblesseerde Van Gerwen hinkend op tijd de dubbels vond om Martin Schindler te vloeren.

Dubbels vallen er niet in

Van Gerwen had net zoals eerder dit jaar tijdens de World Cup of Darts veel last van zijn enkel en kon niet vrijuit lopen. Gooien was echter geen enkel probleem. Hij opende met een 180’er en pakte de break met een 124-finish. Van de volgende veertien darts richting een dubbel vlogen er maar twee in en Schindler kreeg daardoor in alle legs de kans. De Duitser profiteerde totaal niet, waardoor het toch 3-1 werd. Met een 180’er kwam Mighty Mike ook op 4-2 en een bulls-eye 107-finish nadat de eerste dart nog een bounce-out was bracht matchpoint. Dubbel-12 bracht hem de 6-2-zege.

Vroege voorsprong uitgespeeld

Van Barneveld kwam tegen Stefan Stoyke snel op een ruime voorsprong. Hij gooide in de tweede leg een 180’er voor de break en kwam in het derde bedrijf scorend ook niet in de problemen. Een tweede 180’er leek hem een nieuwe break te brengen, tot Stoyke wakker schrok met zijn eerste maximale score en een bulls-eye 81-finish. De leg zorgde ervoor dat het vervolgens een rommelige aangelegenheid werd. Barney had 24 pijlen nodig om op 4-1 te komen, om daarna nog maar amper een triple te kunnen vinden. Stoyke vergat alleen te profiteren en zo werd het toch 6-3. In de kwartfinale wacht Gary Anderson.

Wright mazzelt

Peter Wright kwam van de favorieten het meest in de problemen. Snakebite verspeelde een 5-1-voorsprong, miste matchdarts en zag Dragutin Horvat nog aanleggen vanaf 106. Tops viel er niet in voor de Kroatische Duitser en zo ontsnapte Wright alsnog met dubbel-5 (6-5). Hij speelt in de kwartfinale tegen Mensur Suljovic. Zijn duel met Kyle Anderson was op voorhand de partij van de avond en dat kwam ook uit. Het liep naar een beslissende elfde leg en daarin hield The Gentle zijn eigen leg voor 6-5.

German Darts Masters 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts