Connect with us

Players Championship Finals

Barney en Mighty Mike vliegen naar kwartfinale Players Championship Finals

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van de Players Championship Finals. Barney denderde over Glen Durrant heen, waar Van Gerwen vijf legs op rij won om James Wade aan de kant te schuiven.

Duzza gelijk in de hoek gezet

Van Barneveld speelt net zoals in Amsterdam tijdens de World Series een sterk toernooi en zette dat voort tegen Durrant. De Lakeside-kampioen kent een goed eerste jaar bij de PDC, maar op de televisietoernooien is wel een duidelijke trend zichtbaar. In de loop van de week zakt zijn niveau weg en lijkt hij het fysiek en qua focus niet vol te houden. Tegen Barney zakte zijn gemiddelde al snel tot onder de 90 per beurt. De Nederlander gooide onder meer een 12-darter en een 120-finish om al te gaan pauzeren met een 4-1-voorsprong. Het werd ook 5-1 voor Durrant zichzelf de doodsteek gaf. Na twee keer 180 volgden nog twee triples. Dubbel-12 miste hij op een haar, om daarna nog eens zes pijlen op de dubbels te missen. Van Barneveld gooide 96 uit in twee pijlen en won zelfs zeven legs op rij (7-1). Vanaf dat punt speelde hij het rustig uit naar 10-3.

Vijf legs op rij

Van Gerwen gooide zaterdagmiddag al een opmerkelijk duel tegen Adrian Lewis. Hij was zeer wisselvallig, om tussendoor wel een negendarter te gooien. Ook tegen James Wade begon Mighty Mike slordig, met vooral veel gemiste dubbels. Zo kon Wade de eerste pauze ingaan met een voorsprong en de partij liep op beurt naar 6-5. Dat was het moment voor Van Gerwen om toe te slaan. Wade miste een pijl op tops voor de 64-finish en werd gebroken met een 13-darter. Twee legs later kwam er een 11-darter overheen en tops bracht Van Gerwen de zege: 10-6.

➡ Players Championship Finals 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

More in Players Championship Finals