Connect with us

World Cup of Darts

Barney en Mighty Mike vloeren Engeland voor World Cup-finale

Nederland heeft de finale van de PDC World Cup of Darts bereikt door Engeland te verslaan. In de eindstrijd wacht Wales, dat voor de tweede keer in de historie de finale bereikte. In 2010 was dat ook het geval tegen eveneens Nederland, met toen Barney en Co Stompé als winnaars tegen Mark Webster en Barrie Bates. België werd nu door Wales verslagen in de halve eindstrijd met 2-0.

Mighty Mike ontsnapt en Barney vlamt

Adrian Lewis begon namens Engeland uitmuntend met een 12-darter via de bulls-eye 121-finish. Het rode vakje vond Jackpot niet in zijn eigen leg en zo brak Michael van Gerwen gelijk terug met een 80-finish. De Engelsman was op weg naar een nieuwe break, tot Mighty Mike er een 160-finish uitgooide. Op een haar na kwam er ook een break vanaf 122 bij, maar Lewis redde zich met een 115-finish (2-2). Dubbel-16 voor een 107-finish viel tegen het ijzer en zo pakte Lewis opnieuw de break (2-3). Hij opende de zesde leg ook nog sterk, om volledig stil te vallen. Van Gerwen profiteerde en opende zijn eigen leg met een 180’er. Daardoor was hij gevlogen, tot aan de dubbel. Hij miste zes matchdarts en Lewis kreeg zelfs nog een pijl op bulls-eye. Daarop klaarde Van Gerwen op dubbel-2 de klus voor 4-2 én een 1-0-voorsprong voor Nederland. Van Barneveld had in tegenstelling tot zijn laatste twee partijen de bril weer opgezet en opende uitmuntend met een 180’er en een 81-finish. De tweede leg bracht juist niets, want na zes beurten was hij nog niet op een dubbel. Chisnall brak terug vanaf 68, om de Nederlander te zien openen met vijf keer triple-20. Daar kwam nog een 180’er overheen voor de 10-darter (2-1). Chisnall kreeg de kans om opnieuw terug te breken, tot Barney een 115-finish vuurde. Er kwam nog de vijfde 180’er overheen van de Nederlander, maar miste dubbel-16 vanaf 68 voor de zege. Chisnall kwam terug tot 2-3, een solide leg van Barney bracht hem naar 121. Bulls-eye viel niet voor de tweede matchdart en Chizzy zag vanaf 132 zijn tweede dart uit de bulls-eye vallen. Barney gooide vervolgens dubbel-8 wel raak.

Belgen worden overlopen

Gerwyn Price opende de halve finale voor Wales uitmuntend met een 105-finish en hij brak Kim Huybrechts door de eerste 180’er en tops. De Belg was al zichtbaar geïrriteerd en liet dat blijken bij de rebreak. Price sloeg alleen gelijk weer toe (1-3), voor Huybrechts pardoes twee 180’ers op rij gooide (2-3). De Belg mocht dan ook aanleggen vanaf 84 voor een beslissende zevende leg, alleen hij gooide zich door. Daarop kwam Price terug en besliste de wedstrijd met een tweedart 88-finish. Zo stond de druk op Ronny Huybrechts, maar ook hij werd gelijk door Mark Webster gebroken. Dat deed de linkshander met een 80-finish en dubbel-10 bracht hem al naar 0-2. Het leek snel te gaan, maar Huybrechts wist zijn eigen leg nu wel te redden met een 180’er en een 96-finish. Webster maakte 1-3 en miste één matchdart. Zo dwong The Rebel een zesde leg af, daarin liep Webby scorend toch weer weg. Met zijn derde 180’er was het gat gemaakt voor de finaleplaats.

PDC World Cup of Darts 2017: Uitslagen en programma

Delen:

More in World Cup of Darts