Connect with us

European Tour

Barney en Van der Voort lopen Dutch Darts Masters mis

Het kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is een groot slagveld geworden. Slechts vier Nederlanders konden zich plaatsen via de Host Nation Qualifier, drie van de vier favorieten kwamen er niet doorheen. Alleen Dirk van Duijvenbode zette zijn beschermde status om in plaatsing, Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Christian Kist liepen een ticket mis. Wel raak was het voor Jan Dekker, Jermaine Wattimena en Remco van Eijden.

Grote namen sneuvelen

In Venray streden 35 Nederlanders om vier tickets. De bekende namen gingen dan ook in rap tempo onderuit. Voor Ron Meulenkamp, Sven Groen, Ryan de Vreede, Jeffrey de graaf, Jerry Hendriks, Joey ten Berge en Mike Zuydwijk was het na één partij al voorbij. In de halve finale gingen de grote namen onderuit. Van der Voort miste automatische plaatsing op exact één zege, want op de ProTour Order of Merit deelt hij de zestiende plaats met Justin Pipe. Bij de countback kwam Pipe als ‘winnaar’ uit de bus. Fast Vinnie verloor nu van Remco van Eijden, die daarna ook Yordi Meeuwisse klopte. Raymond van Barneveld had in tegenstelling tot zijn originele plannen besloten toch naar Venray af te reizen, maar ging met 6-2 onderuit tegen Jan Dekker. De Drent won de finale ook van Berry van Peer. Jeffrey de Zwaan wist Kist te verrassen, maar ging zelf weer in de finale met 6-3 onderuit tegen Wattimena. Van Gerwen, Klaasen en Van de Pas waren automatisch geplaatst.

Drie Nederlanders naar München

Het Europese kwalificatietoernooi voor de tweede European Tour van 2016 in München werd ook gelijk gespeeld. Hiervoor plaatsen drie Nederlanders zich. Voor Wattimena was het dubbel feest, hij won nu van Hendriks, Mike De Decker en Tommy Legius. Ook Zuydwijk pakte een ticket door onder meer De Zwaan en Groen te verslaan. Jeffrey de Graaf mag in Duitsland debuteren op de EuroTour. Hij versloeg onder meer Rowby-John Rodriguez. Ook hier gingen de grote namen vroegtijdig onderuit. Barney verloor van De Decker, terwijl Van der Voort in de finaleronde ten onder ging tegen de Griek John Michael. Opvallend is ook de plaatsing van Thomas Junghans, hij is de eerste Zwitser die op de EuroTour gaat spelen.

Deelnemers Dutch Darts Masters 2016

Top-16 ProTour Order of Merit: Michael van Gerwen, Michael Smith, Peter Wright, James Wade, Kim Huybrechts, Adrian Lewis, Ian White, Dave Chisnall, Robert Thornton, Jelle Klaasen, Terry Jenkins, Gary Anderson, Benito van de Pas, Brendan Dolan, Mensur Suljovic, Justin Pipe.
UK Qualifers: Mervyn King, Simon Whitlock, Stephen Bunting, Ronnie Baxter, Gerwyn Price, Jamie Lewis, Kevin Thomas, John Henderson, Daryl Gurney, Mark Webster, James Richardson, Jamie Caven, Paul Milford, Ricky Evans, Dave Pallett, Ritchie Edhouse, Robbie Green, Kevin Painter, Devon Petersen, Ryan Harrington.
Home Nation Qualifiers: Jermaine Wattimena, Jan Dekker, Dirk van Duijvenbode, Remco van Eijden.
European Qualifiers: Zoran Lerchbacher, Jyhan Artut, John Michael, Mike De Decker, Andree Welge, Martin Schindler, Dimitri Van Den Bergh, Rowby-John Rodriguez.

Delen:

Meer over European Tour