Connect with us

Grand Slam of Darts

Barney en Van der Voort ontlopen toppers

Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort kunnen met een redelijk gerust hart de loting van de Grand Slam of Darts afwachten. Woensdagmiddag worden er in Wolverhampton acht groepen ingedeeld, waarbij Van Barneveld een groepshoofd zal zijn. Hij heeft één van de acht beschermde statussen.

De naam van Van der Voort zit in de tweede koker, waardoor ook hij op papier de knock-out fase moet bereiken. Voor Michael van Gerwen en Niels de Ruiter wordt het een zwaardere opgave. Mighty Mike – dit weekend nog winnaar van een non-ranking toernooi in Ierland – zit in de derde koker met onder meer Darryl Fitton en Simon Whitlock. De Ruiter is zelfs in de vierde koker beland. Dit is na zijn jaar zonder toernooien te verwachten, maar het maakt het er voor hem niet makkelijker op. Brian Woods, Kirk Shepherd en Anastasia Dobromyslova zitten eveneens in de onderste groep.

De Grand Slam of Darts brengt alle finalisten van televisietoernooien over de laatste twee jaar bij elkaar, zowel van de PDC als de BDO/WDF. Met Mark Webster, Gary Anderson, Darry Fitton, Whitlock, Dobromyslova, Phil Nixon en Woods zijn er dit jaar zeven BDO-darters aanwezig. Alleen Martin Adams heeft zijn uitnodiging niet geaccepteerd. Titelverdediger is Phil Taylor, die vorig jaar in de eindstrijd te sterk was voor Andy Hamilton.

Pot 1
Phil Taylor (1)
Raymond Van Barneveld (2)
James Wade (3)
Mark Webster (4)
John Part (5)
Gary Anderson (6)
Terry Jenkins (7)
Andy Hamilton (8)
Pot 2
Mervyn King
Adrian Lewis
Colin Lloyd
Wayne Mardle
Kevin Painter
Alan Tabern
Robert Thornton
Vincent van der Voort
Pot 3
Darryl Fitton
Andy Jenkins
Gary Mawson
Kevin McDine
Wes Newton
Denis Ovens
Michael van Gerwen
Simon Whitlock
Pot 4
Niels de Ruiter
Anastasia Dobromyslova
Colin McGarry
Paul Nicholson
Phill Nixon
Kirk Shepherd
Brian Woods
Darin Young
Delen:

Meer over Grand Slam of Darts