Connect with us

World Cup of Darts

Barney en Van Gerwen bezorgen Nederland de World Cup of Darts

Nederland heeft voor de derde keer de PDC World Cup of Darts gewonnen. In het Duitse Frankfurt wonnen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in de finale met 3-1 van Wales. Van Gerwen zette Oranje op voorsprong, maar Barney ging onderuit tegen Mark Webster. De koppelpartij leverde daarna een klinkende zege op en Barney maakte de klus af.

Gerwyn Price – Michael van Gerwen 0-4

Van Gerwen gaf in de openingsleg een kansje weg, maar daar maakte Price geen gebruik van. Zo werd het toch 0-1, gevolgd door een matige leg van de Welshman. Van Gerwen liep dan ook scorend weg, om tops voor de 118-finish te missen. Vanaf 110 kon Price alleen geen triple vinden en zo was het al 0-2. De turbo ging vervolgens aan bij de Nederlander en met een 81-finish voor een 11-darter kwam Mighty Mike al op matchpoint. De eerste pijl voor de wedstrijd vanaf 91 wist hij niet uit te gooien en zo kreeg Price alsnog de kans op een leg. Hij miste alleen ook twee keer vanaf 60 en was het alsnog 0-4.

Mark Webster – Raymond van Barneveld 4-1

Van Barneveld kreeg gelijk de kans om het verschil te maken, alleen twee pijlen op de dubbels vielen niet. Webster profiteerde met een 70-finish, gevolgd door de eerste 180’er van Barney. Webster hield de derde leg en pakte zijn kans op de break gelijk aan. Dubbel-10 vloog erin voor de 94-finish en 3-1. In de vijfde leg gingen ze hand in hand en stonden allebei op 70. Webster mocht als eerste aanleggen en vond zowel triple-10 als tops voor de 4-1-zege.

Price/Webster – Van Gerwen/Van Barneveld 1-4

De koppelpartij werd dan ook cruciaal en daarin deelde Van Gerwen gelijk een tikje uit met een 96-finish. Scorend liepen de Nederlanders daarop weg in de tweede leg en Barney zorgde via dubbel-5 voor de break. Van Gerwen knalde er in de derde leg ook nog een 107-finish overheen om alweer op matchpoint te komen. Op de rug gaan liggen wilden de Welshman duidelijk nog niet, want met een fraaie tops-tops 100-finish deed Price nog iets terug. De Nederlanders stonden in hun eigen leg alleen na negen pijlen alweer op 81. Barney zette het weg naar 32 en Van Gerwen zorgde voor 1-4.

Gerwyn Price – Raymond van Barneveld 2-4

Op een haar na pakte Van Barneveld gelijk de break, tops viel alleen tegen het ijzer voor de 160-finish. Met een 136-finish was het wel 1-1, gevolgd door de eerste 180’er van Price. Barney vond in de vierde leg ook een maximale score voor 2-2 en legde de druk volledig bij The Iceman. Met een gemiddelde van bijna 110 opende hij de vijfde leg met scores van 140 en 180. Daardoor stond hij na negen pijlen op 82 en kreeg daar zes darts voor. De Nederlander miste vier dubbels en zo mocht Price toch nog aanleggen vanaf 120. Die gooide tops niet en Van Barneveld vond dubbel-5 om alsnog op matchpoint te komen. De zesde leg opende Barney met een 180’er, gevolgd door een score van 140. Price bleef vechten met zijn maximale score, alleen Barney stond na negen pijlen op 32. De World Cup was daarop binnen via dubbel-4.

PDC World Cup of Darts 2017: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over World Cup of Darts