Connect with us

World Series of Darts

Barney en Van Gerwen boeken sterke eerste zeges in Melbourne

Raymond van Barneveld heeft zijn beste wedstrijd sinds een jaar gespeeld. Barney wist de Melbourne Darts Masters te openen met een zege op Haupai Puha, vooral het gemiddelde van 106,13 viel op. Michael van Gerwen had weinig moeite met Tim Pusey (6-2).

Barney laat zich weer zien

Vorig jaar zomer speelde Van Barneveld voor het laatst een aantal goede duels, waarbij met name de gemiddeldes hoog waren. Tegen Puha was hij opnieuw sterk. Met finishes van 109 en 83 was het 2-0, gevolgd door twee legs met een 180’er. Door een misser op tops kon Puha terugbreken, maar daarna liep Van Barneveld toch weer weg. Opnieuw twee goede finishes (76 en 72) brachten hem op matchpoint. De slotleg bracht een nieuwe 180’er en de 81-finish voor de 11-darter. In de kwartfinale staat hij nu tegenover Peter Wright, dit een dramatisch zwakke partij speelde tegen Corey Cadby. Door het Australische talent door een diep dal gaat kwam Wright weg met een gemiddelde van 82 per beurt. Halverwege de partij wisselde hij ook nog eens van darts.

Dubbels werken niet mee

Van Gerwen won ook eenvoudig, al waren de dubbels erg slordig. In acht legs tijd miste hij liefst twaalf pijlen op de dubbels, waardoor hij ondanks vier 180’ers uitkwam op slechts 93,24 per beurt. Het was toch ruim voldoende om Pusey te vegen met 6-2. Gary Anderson is in de kwartfinale de tegenstander. De enige verrassing van de eerste ronde kwam op naam van Damon Heta. De winnaar van vorige week was wederom aan James Wade gekoppeld. Was het vorige week nog spannend, nu won de Aussie met liefst 6-1.

Melbourne Darts Masters: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts