Connect with us

Players Championship Finals

Barney en Van Gerwen flitsend door op Players Champ Finals

Raymond van Barneveld Darts PDC

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals. In totaal hebben liefst elf van de twaalf Nederlanders de eerste ronde overleefd, alleen Benito van de Pas ging onderuit.

Barney opnieuw ijzersterk

Raymond van Barneveld en Mensur Suljovic speelde ook in de groepsfase van de Grand Slam of Darts tegen elkaar en opnieuw ging de Nederlander er met de buit vandoor. Daarvoor moest hij wel zijn beste spel tonen, met uiteindelijk 107,4 per beurt. Met een 180’er was het 1-0, voor Suljovic met een 11-darter wist te breken (1-2). Barney sloeg gelijk terug met een 120-finish en vanaf dat moment was eigenlijk iedere finish raak. 121 zorgde voor 3-2, vanaf 96 werd het 4-3 en de 88-finish bracht Van Barneveld op matchpoint. Suljovic miste vervolgens in zijn eigen leg zijn geliefde dubbel-14 en daardoor pakte de Nederlander de 6-4-zege. Michael van Gerwen volgde het spoor van Barney. Hij moest aantreden tegen Andy Hamilton, die als lucky loser binnen was gekomen. Kyle Anderson kon niet spelen door visumproblemen en zo werd The Hammer toegevoegd. Veel in te brengen had hij niet. Van Gerwen begon erg matig, om een paar legs gas te geven met onder meer een 142-finish. Zo tikte hij de 100 per beurt aan, om daarna toch de turbo er alweer af te halen. In de problemen kwam hij niet en won met een 100-finish met 6-1.

Dekker herpakt zich sterk

Jan Dekker moest vorige week een flinke tik verwerken, want hij liep een plaats voor het wereldkampioenschap mis. Nadat het op de Pro Tour al op nippertje mis ging verloor hij nu ook de finale van het Centraal Europese kwalificatietoernooi van Jerry Hendriks. De Drent vond wel dat hij door deze prestatie had laten zien bij de PDC thuis te horen en zette dat kracht bij door Steve West te verslaan. De Nederlander kwam door een 100-finish nog op een 2-0-achterstand, maar daarna wist hij met een 11-darter terug te slaan. Een 180’er en een bulls-eye 81-finish bracht hem op 2-3, om in de achtste leg echt toe te slaan met een 111-finish. Dubbel-8 bracht hem de zege: 3-6.

Sterk debuut De Graaf en Meulenkamp

Jeffrey de Graaf heeft een solide eerste jaar bij de PDC achter de rug en kan komend jaar proberen door te groeien om zich te gaan plaatsen voor meer televisietoernooien. In Minehead liet hij zich opnieuw positief zien door Steve Beaton te verslaan. In de openingsfase pakte de Noord-Hollander een break voorsprong, maar Beaton kwam terug tot 3-3. Met een 14-darter pakte De Graaf toch weer de break en hield deze overtuigend vast voor de 6-4-zege. Ron Meulenkamp had op papier de zwaarste loting met Stephen Bunting, maar de linkshander begon ijzersterk. Met een gemiddelde van ruim 101 per beurt bouwde hij een 3-1-voorsprong op, alleen dat niveau kon fake rolex hij niet vasthouden. Bunting kwam met drie legs op rij en een 64-finish op 3-4, gevolgd door ook nog een 180’er. Meulenkamp hield toch zijn leg doordat The Bullet geen enkele triple meer gooide en in de negende leg miste de Engelsman twee darts op dubbel-16. Meulenkamp gooide 95 uit en werkte zijn eigen leg in vijf beurten weg voor de 6-4-zege.

Van de Pas als enige onderuit

Benito van de Pas kwam als tweede reekshoofd het toernooi binnen doordat hij liefst drie Players Championships wist te winnen. Vorige week speelde hij ook een goede Grand Slam of Darts, tot zijn duel tegen James Wade. Die partij bleek nog in zijn systeem te zitten, want Big Ben kon tegen Brendan Dolan geen moment zijn niveau van de afgelopen periode halen. Ondanks dat kwam hij nog wel op een 4-2-voorsprong. Het werd ook 5-3, voor Dolan pardoes met een 12-darter tot op een leg kwam. Van de Pas opende zijn eigen leg met een 180’er en dacht binnen te zijn. Hij miste echter tops voor een 157-finish en zag Dolan met een 180’er en een bulls-eye 81-finish toch een elfde leg afdwingen. Daarin kwam de 180’er van Van de Pas en pakte Dolan de zege.

Players Championship Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals