Connect with us

World Series of Darts

Barney en Van Gerwen ontsnappen aan zeperds in Nieuw-Zeeland

Michael van Gerwen Kyle Anderson NZ Darts Masters 2019

De New Zealand Darts Masters is voor de Nederlanders moeizaam begonnen. Zowel Raymond van Barneveld als Michael van Gerwen moesten een allesbeslissende elfde leg spelen. Daarin kwamen ze goed weg dat ze geen nederlaag aan de broek kregen. Van de favorieten verloor alleen Simon Whitlock.

Hoge finishes

Het duel tussen Van Barenveld en Cody Harris werd gekenmerkt door hoge finishes. Na een 107-finish voor de Nederlander miste hij vervolgens veel pijlen op de dubbels. Het gaf Harris de kans terug te komen van 3-1 en zelfs 3-4 voor te komen. Met een bulls-eye 161-finish was het toch Barney die het voortouw herpakte (5-4), maar een 150-finish zorgde voor de elfde leg. Daarin gooide Harris een 180’er, om bulls-eye te missen voor de zege. Van Bareneveld gooide ook zijn maximale score en werkte 64 weg voor de zege.

Vier matchdarts overleefd

Van Gerwen maakte het nog bonter door zelfs vier matchdarts te overleven. Tegen Kyle Anderson zat de nummer één van de wereld geen moment in zijn spel en had in de openingsfase al het geluk dat Anderson moeite had met de dubbels. Zo werd het 1-2 in plaats van 0-3 en bleef de partij in evenwicht. Met een 164-finish dwong Van Gerwen een elfde leg af, maar daarin was het Anderson met de 180’er. Hij kreeg dan ook zes beurten de tijd, maar miste tops en daarna een volle beurt vanaf 20. Van Gerwen ontsnapte en vond dubbel-10 voor de zege.

New Zealand Darts Masters 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Series of Darts