Connect with us

Grand Slam of Darts

Barney exit op Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. De voormalig winnaar miste in de openingsfase de kansen tegen Michael Smith en daarna was de Engelsman gevlogen. Door de eerdere nederlaag tegen Ratajski was het daardoor al gedaan in de groepsfase. Michael Smith speelt nu tegen Michael van Gerwen in de tweede ronde.

Ratajski is nu echt los

De opdracht van Van Barneveld werd er niet gemakkelijker op door de andere partij uit groep B. Krzysztof Ratajski speelde namelijk een uitmuntende partij tegen Adam Smith-Neale. De Pool gooide zijn beste partij ooit qua gemiddelde op televisie met 101,93 per beurt. Hij brak gelijk met een 12-darter door een 92-finish, voor Smith-Neale in de vierde leg tops kon vinden voor zijn eerste leg (3-1). Zijn eigen leg wist hij in vijf beurten uit te gooien en pakte een volgende break via tops. Zo was de Pool zeker van de knock-outfase.

Kansen in openingsfase gemist

Barney moest hierdoor zelf winnen en dan ook nog eens met 5-3 of beter. In zijn eigen leg kreeg hij liefst zes beurten de tijd van Smith, maar miste twee pijlen vanaf 48. Smith pakte de break op dubbel-10, om tops voor de Shanghai-20 te missen. Zo kreeg Van Barneveld opnieuw de kans, alleen hij kon vanaf 105 geen triple vinden. De derde leg wist de Nederlander niet uitgooien in vijf beurten en zijn gemiddelde hing alweer op 83 gemiddeld. Smith gooide 96 uit om al een dubbele break voorsprong te pakken, waardoor de Engelsman voor zichzelf al op matchpoint stond. Na vier beurten stond Smith al op 20 en Barney kreeg 132 niet meer weg. Zo was het 4-0 en gedaan. Een eervol einde zat er ook niet meer in, want Smith maakte er 5-0 van. Eerder dit jaar won Smith ook al met 7-0 van Barney in de Premier League.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts