Connect with us

Pro Tour

Barney gaat er nog één keer voor: “Terug naar de vloer, ik geef niet op”

Raymond van Barneveld heeft de beslissing gemaakt om in zijn laatste jaar als professional darter bij de PDC er alles aan te doen om zich nog overal voor te plaatsen. Dat laat hij weten als analist bij RTL7Darts.

Vol aan de bak

“Vooruitkijkend naar het komende jaar is het de vraag of ik word uitgenodigd voor de Premier League als nummer 28 van de wereld. Dan is de vraag ook of ik deze uitnodiging moet accepteren.” Wat te doen weet de Hagenaar inmiddels. “Ik geef niet op en ik ga niet verzaken. Ik zal er nog alles aan doen in mijn laatste jaar en ik ga terug naar de vloer om alles te spelen.” Doordat hij is afgezakt op de ranglijst moet Barney aan de bak op de Pro Tour om überhaupt televisietoernooien te bereiken.

WK is het ultieme doel

“We zullen wat aanpassingen moeten gaan doen ten aanzien van het demonstratiecircuit, maar dat is dan maar zo. Ik ben me nu mentaal aan het voorbereiden. Ik had ook kunnen stoppen, maar dan heb je misschien de rest van je leven spijt. Mijn eerste doel is de World Matchplay bereiken en uiteindelijk wil ik volgend jaar weer op het WK staan. Want waar doe je het anders nog voor?”

Delen:

Meer over Pro Tour