Connect with us

World Series of Darts

Barney gaat hard onderuit tegen sublieme Wade

Raymond van Barneveld World Matchplay 2018 Darts

Raymond van Barneveld is uitgeschakeld in de halve finale van de World Series Finals. James Wade speelde een bijna foutloze partij en gooide alles uit dat op zijn pad kwam. Zo mag Wade door de 11-2-zege zijn tweede finale in een week tijd spelen. Na het European Championship van vorige week staat hij nu in de eindstrijd tegenover Michael Smith.

8 uit 10 op zijn dubbels

Na een zeer matige partij tegen Raymond Smith op zaterdag wist Van Barneveld vanmiddag uitmuntend te spelen tegen Michael van Gerwen. Ook tegen James Wade was zijn niveau goed, maar kon hij niet op tegen het waanzinnige spel van The Machine. De Nederlander pakte nog de openingsleg, daarna ging Wade als een stoomwals te keer. Met een 160-finish en een 12-darter was de eerste break binnen, om met een 124-finish al op 5-1 te komen. Iedere kans die Wade kreeg gooide hij uit, zo ook een 141-finish voor 8-1. Hij was op dat moment 8 uit 10 op zijn dubbels met ruim 103 per beurt.

Geen moment van verslapping

Van Barneveld gooide zelf rond de 96 per beurt, maar kreeg bijna geen pijl op een dubbel. De tiende leg bracht pas de derde en vierde dart op een dubbel. Dubbel-8 zorgde wel voor 8-2 en een eerste rebreak. Van een comeback was geen sprake. Uit de onderbreking wist Wade gelijk weer in vijf beurten terug te breken en gooide dubbel-10 voor 10-2. Daar kwam nog een tweede 180’er overheen en zette na vier beurten weg naar 40. Dat leverde een nieuwe 15-darter op voor de klinkende zege.

World Series Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts