Connect with us

Pro Tour

Barney gaat hard werken: “Ben nu hopeloos uit vorm”

Raymond van Barneveld begint zonder al te veel zelfvertrouwen aan het laatste seizoen van zijn dartscarrière. De vijfvoudig wereldkampioen ontbreekt dit weekend op The Masters, waardoor voor hem volgende week donderdag het seizoen begint met de Premier League Darts en de daaropvolgende Players Championships.

Moet er gewoon hard aan trekken

Tegenover NUSport geeft Barney aan dat hij er eigenlijk nog niet klaar voor is. “Sinds het WK ben ik een week op vakantie geweest en heb weinig getraind. Wat dat betreft ben ik hopeloos uit vorm.” Dat bleek ook tijdens Kings of Darts, waarop hij drie keer op de broek kreeg van Phil Taylor. “11-4 en 9-2, dus ik moet binnenkort hard aan het werk. Dit jaar moet ik er gewoon hard aan trekken, want anders sta ik niet op de televisietoernooien.”

Stoppen valt me zwaar

Op dit moment is hij nog voor geen enkel groot rankingtoernooi geplaatst. Het eerste doel is de World Matchplay in juli. Om het toernooi in Blackpool te bereiken zal hij op de Pro Tour (Players Championships en European Tour-events) goede resultaten moeten neerzetten. Daardoor kan hij zijn glansrijke carrière mooi afsluiten. “Het stoppen valt me zwaar. Ik ben er al maanden echt emotioneel onder. Dat heeft natuurlijk ook effect op mijn manier van spelen. Ik wil eigenlijk doorgaan tot mijn 55e, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar als er niet meer in zit, dan moet ik kritisch zijn naar mezelf en zeggen: het is mooi geweest zo. Ik wil de regie in eigen handen houden.”

Delen:

Meer over Pro Tour