Connect with us

World Grand Prix

Barney hardhandig eraf gegooid door Chisnall

Raymond van Barneveld is uitgeschakeld in de tweede ronde van de World Grand Prix. In Dublin was Dave Chisnall met liefst 3-0 in sets te sterk. Door de nederlaag zakt Barney nog verder weg op de wereldranglijst, want hij moest een halve finaleplaats verdedigen uit 2016.

Eerste leg cruciaal

Het ging voor Van Barneveld eigenlijk in de eerste leg al mis. Scorend wist hij Chisnall gelijk onder druk te zetten, om zes pijlen te missen voor de break. Zijn eigen leg wist de Nederlander daarop wel eenvoudig te halen, maar viel vervolgens totaal stil. Chisnall was twee keer in vijf beurten klaar en pakte de openingsset. Barney mocht de tweede set beginnen, alleen daarin ging het ook mis op de openingsdubbel. Een volle beurt werd gemist, waardoor Chisnall gelijk weer kon breken. In de derde leg hetzelfde patroon, alleen nu was het Chizzy die zes darts op de dubbel onbenut liet voor setwinst. Barney kon dan ook alsnog de druk opvoeren, toch wist de Engelsman vrij soeverein zijn eigen leg te houden.

Materiaal wijzigen helpt niet meer

Chisnall heeft eigenlijk al anderhalf jaar weinig klaar weten te spelen en kreeg vorige week in de Champions League of Darts nog een aantal flinke tikken te verwerken. Het goede gevoel lijkt bij hem echter opeens weer terug. De derde set opende hij gelijk weer overtuigend en vond tops voor 1-0. Ondertussen was Van Barneveld met zijn materiaal aan het rommelen en probeerde wat te forceren met andere shafts. Het had geen effect en leek Chisnall zelfs extra vertrouwen te geven. Twee legs op rij gooide de Engelsman een 180’er en maakte het af via tops.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix