Connect with us

Premier League Darts

Barney herpakt zich goed met zege op Wade

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 3

Raymond van Barneveld heeft zich in Dublin herpakt door James Wade te verslaan in de Premier League Darts. Hij verloor van Taylor, om met gewijzigd materiaal wel zeer stoïcijns The Machine aan de kant te zetten met 7-2. Daardoor heeft de Nederlander nog altijd een goed uitzicht op de play-offs.

Wisseling van materiaal

De nederlaag eerder op de avond tegen Phil Taylor had er bij Van Barneveld duidelijk ingehakt. Ondanks uitstekend spel in de afgelopen maanden en vier overwinningen op rij in de League besloot hij pardoes zijn materiaal aan te passen. De openingsleg was niet best en hij keek aan het begin van de tweede leg één keer moeilijk toen de triples niet vielen. Daarna kwam de Nederlander op stoom. Hij vond een 180’er voor 1-1 en pakte in de derde leg – na twee missers van Wade op de dubbels – de break. De tweede 180’er was vervolgens goed voor 1-3. Wade redde zich in de vijfde leg wel met een 66-finish, voor Barney 2-4 maakte.

Steeds soepeler voor Barney

Het gemiddelde van de Nederlander kwam in de zevende leg inmiddels ruim boven de 100 uit dankzij twee 180’ers op rij. De zevende dart eindigde onder de triple-20, maar de nieuwe break was wel binnen. Wade gaf nog niet op, want hij gooide in de achtste leg zijn eerste maximale score. Vanaf 78 miste de Engelsman een pijl op tops en zo kon Van Barneveld via dubbel-14 het eerste punt pakken. Het tweede punt kwam er gelijk achteraan door een solide 64-finish om af te sluiten met een gemiddelde van 100,07 per beurt.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts