Connect with us

Laatste Nieuws

BARNEY: “IK GA PER DIRECT STOPPEN”

Raymond van Barneveld gaat per direct stoppen, dit heeft de Hagenaar na afloop zijn partij in Ahoy laten weten. “Het leven naast darts is belangrijker en daar ga ik me op focussen.” Voor de Premier League kreeg Barney dit jaar nog een wildcard, maar is na negen weken gedegradeerd. Het doet hem besluiten om zijn afscheidsjaar voortijdig af te breken.

Wil de pijn niet meer voelen

“Dit is het einde. Het is mooi geweest. Ik wil de pijn niet meer voelen”, zo vertelde Barney tijdens de persconferentie. Eerder legde hij het ook uitgebreid uit voor de camera van RTL7. “Het interesseert me niet meer. Als je met dit prachtige publiek het al niet meer kunt. Ik moet zo vreselijk diep gaan op de vloertoernooien en ik ben nergens voor geplaatst. Ik moet onderaan de ladder weer beginnen om het wereldkampioenschap te halen. En waar door je het dan allemaal nog voor, want het interesseert me helemaal niets meer. Dan haal je een paar toernooien en ga je tijdens de eerste ronde van het WK zitten.”

Mentaal niet meer verwerken

“Dit is het einde, ik stop. Ja, ik heb sponsors, maar die kunnen mijn pijn niet stoppen. Het is goed zo. Elke keer bouw ik weer een muurtje, maar ik kan het mentaal niet meer verwerken dat het steeds weer omvalt. Ik ben gewoon op. Ik heb enorme privé-problemen. Ik weet het allemaal niet meer. Ik heb er geen zin meer in.” Van Barneveld heeft zijn pensioen vervolgens ook bij Sky Sports zijn verhaal herhaald.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws