Connect with us

World Darts Championship

Barney is lamgeslagen: “Ik begrijp het niet”

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2019

Raymond van Barneveld snapt niet waarom hij zo slecht speelde in zijn partij op het PDC World Darts Championship 2019 tegen Darius Labanauskas. Een zwakke start kwam hij nog te boven, maar vanaf de derde set zakte hij ver weg en miste kans op kans. Zo kon de Litouwer, die stijf stond van de spanning, toch winnen.

Blijkbaar maakt dat ook niets uit

“Ik voelde me echt geweldig, maar het valt gewoon niet”, verzuchtte Barney direct na afloop tegenover RTL7Darts. “Ik heb de kans om de derde set te pakken en dat lukte al niet. Blijkbaar moet ik concluderen dat het zo niet werkt en het erge is… ik begrijp het niet. De afgelopen weken heb ik veel getraind en er aandacht aan geschonken in mijn pand. Blijkbaar maakt dat ook niets uit, want ik heb geen normale leg gegooid. Ja één en toen gooide hij 99 uit.”

Het is gewoon slecht

Van Barneveld wilde geen redenen aandragen voor zijn verlies. “Ja ik zag het niet helder en had slecht zicht. Maar ik hoef niet naar excuses te zoeken. Het is gewoon slecht wat ik laat zien.” De gevolgen zijn groot. Van Barneveld zal zakken naar plaats 26 op de wereldranglijst en kan nog verder zakken als anderen dit WK goed presteren. Zodoende zijn de televisietoernooien ver uit zicht en een uitnodiging voor de Premier League Darts is nog onzekerder geworden.

Delen:

Meer over World Darts Championship