Connect with us

Players Championship Finals

Barney klopt Lewis; stunt Meulenkamp

Van de elf Nederlanders hebben vijf zich weten te plaatsen voor de derde ronde van de Players Championship Finals. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Ron Meulenkamp en Christian Kist voegden zich bij de laatste-16.

Nederlandse onderonsjes

Michael van Gerwen begon moeizaam tegen Vincent van der Voort, maar al snel ging ook tegen zijn beste vriend de turbo erop. Van der Voort kon wel volgen, alleen werd hij ondanks een gemiddelde van 100,74 per beurt kansloos gelaten. Met een 180’er was de break binnen (3-1), gevolgd door een 12-darter met een 127-finish. Een nieuwe 120-darter betekende 5-1, voor Van der voort tops miste voor een 115-finish. Daardoor was het al 6-1. De andere Nederlandse confrontatie werd gewonnen door Jelle Klaasen. Hij versloeg Vincent Kamphuis met 6-2.

Sterke Barney en stunt Meulenkamp

Raymond van Barneveld won al overtuigend van Mensur Suljovic en met Adrian Lewis had hij opnieuw een lastige loting. Zijn start was echter overweldigend met een 72-finish voor 1-0, voor Jackpot counterde met een 80-finish. Vanaf dat moment gooide Barney iedere finish raak en vanaf 62 was het al 4-1. Met een bulls-eye 121-finish was het ook 5-1, maar afmaken lukte nog niet. Lewis kwam terug tot 5-4 voor Van Barneveld alsnog de klus klaarde. Van de Nederlandse brigade komt ook Christian Kist terug voor de derde ronde, hij won met 6-2 van Dimitri van den Bergh. Als vijfde kwam Ron Meulenkamp als winnaar uit de bus en daarmee zorgde hij voor een stunt. De linkshander versloeg Stephen Bunting al en hield nu stand tegen Gary Anderson. Hij won telkens zijn eigen legs en zo liep het naar een beslissende elfde leg. Daarin had Anderson het voortouw tot een 180’er van Meulenkamp. Vanaf 117 gooide hij direct de triple-20, om de single-17 te missen. Anderson leek te ontsnappen, maar gooide op zijn beurt zijn derde dart ruim boven tops voor de 66-finish. In de herkansing sloeg Meulenkamp direct toe voor de stunt.

Nederlanders onderuit

Naast Van der Voort en Kamphuis in Nederlandse confrontaties viel ook het doek voor Jan Dekker, Jermaine Wattimena, Berry van Peer, Jeffrey de Graaf en Ron Meulenkamp. Dekker speelde een matige partij tegen Justin Pipe en verloor met 6-1. De Graaf kwam tot 101,22 per beurt, maar verloor met dezelfde cijfers van Robbie Green. Kong vuurde zelfs 105,79 per beurt. Wattimena had de partij tegen Brendan Dolan in handen, maar gaf het nog weg met 5-6, terwijl Van Peer onderuit ging tegen Josh Payne.

Players Championship Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals