Connect with us

Premier League Darts

Barney klopt Van Gerwen in beslissende leg

Raymond van Barneveld heeft Michael van Gerwen verslagen in de Premier League Darts. Barney nam direct de break voorsprong en liep uiteindelijk naar 6-3. Hij kon het nog niet afmaken door een 12-darter van Mighty Mike en hij dwong een beslissende leg af. Daarin miste Mighty Mike op bulls-eye en pakte Barney de zege. Het houdt zijn kans op de play-offs nog een heel klein beetje levend, Van Gerwen is daarvan al nagenoeg zeker.

Barney straft trage start Van Gerwen af

Van Barneveld opende met een 180’er, zag Van Gerwen dubbel-11 voor de hoge finish missen en met een 64-finish was de break een feit. Mighty Mike kreeg ook vijf beurten de tijd om terug te slaan, maar de triples vielen nog niet. Zo was het op dubbel-4 0-2, waarop Van Gerwen wel zijn eigen leg pakte via dubbel-16. Met moeite op de dubbels vond Barney dubbel-9, waarop de nummer één van de ranglijst zijn ritme begon te vinden. De zesde leg bracht beide darters een 180’er, waar Van Gerwen dubbel-13 voor de 81-finish tegen het ijzer gooide. Barney vond daarop dubbel-4 na een omweg vanaf 25: 2-4.

Beslissende leg

Scorend was Van Gerwen inmiddels wel echt los en met een 145-finish kwam hij terug tot op één leg. Toch lukte het hem niet om door te drukken. Barney hield zijn eigen leg en met een bulls-eye 81-finish was het zelfs 3-6. Van Gerwen en Van Barneveld knalde er daarop allebei een 180’er in en met een 76-finish kwam Van Gerwen een leg terug. Zijn eigen leg bleek nu geen probleem en zo kwam er een beslissende twaalfde leg. Mighty Mike miste daarin bulls-eye voor de 164-finish en Barney pakte de zege met een 68-finish.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts