Connect with us

World Cup of Darts

Barney komt met opvallende keuze voor World Cup: “Dat zou ik doen als bondscoach”

Wie gaat er naast Michael van Gerwen namens Nederland op de PDC World Cup of Darts spelen. Het is een heet hangijzer, doordat Raymond van Barneveld niet meer de Nederlandse nummer twee op de wereldranglijst is. Jermaine Wattimena en Van Barneveld lijken het te moeten uitvechten, maar Barney heeft zelf nog een andere optie.

Never change a winning team

“Als je kijkt naar de wereldranglijst, dan moet Jermaine worden uitgenodigd. Krijg ik een uitnodiging, dan zal ik die uiteraard grijpen. Ik heb zes keer de World Cup mogen spelen en vier keer hebben we de wereldtitel gewonnen. Eén keer met Co Stompé en drie keer met Michael van Gerwen. Als koppel loopt het dus erg goed met Michael. Dus dan zou ik een winnend team niet wisselen.”

Barney als bondscoach

Toch draagt Barney bij RTL7Darts een hele andere optie aan. “Als ik bondscoach zou zijn, en ik word niet gekozen, dan zou ik voor Vincent van der Voort gaan. Omdat Michael en Vincent elkaar goed liggen en ik vind Van der Voort nog altijd een uitstekende speler die een fantastische wil heeft om de World Cup te pakken.”

Delen:

Meer over World Cup of Darts