Connect with us

Laatste Nieuws

Barney komt terug op besluit: “Toch door tot het WK”

Raymond van Barneveld heeft samen met zijn management besloten om toch het jaar af te maken. Na de uitschakeling in de Premier League Darts gaf hij te kennen per direct te stoppen. Na een nacht slapen en veel gesprekken gaat hij toch verder.

Vreemde gang van zaken

De gang van zaken is op zijn minst vreemd te noemen. Zeer uitgesproken gaf Van Barneveld donderdagavond in Ahoy te kennen waarom hij er klaar mee is. Het afgelopen jaar sprak hij dit in mildere bewoordingen al regelmatig uit, nu was de rem daarbij verdwenen. Hij is er zelf klaar mee, heeft niet meer de energie om zich iedere week op te laden voor de Pro Tour, de weg naar het halen van een aantal tv-toernooien is lang en de echte motivatie is verdwenen. Hij nam alle tijd om alle media uitgebreid te woord staan en daarna is zijn management pas met hem in gesprek gegaan. Het zorgt voor een vrij bizarre ommezwaai.

Waar gaat Barney nog spelen?

Na diverse gesprekken is vrijdagochtend besloten om toch het jaar af te gaan maken. Wat hij daar in nog kan gaan spelen is ongewis. Er wordt gehoopt op een uitnodiging voor de World Cup, om samen met Michael van Gerwen een koppel te vormen. Zijn recente resultaten geven daar alleen weinig aanleiding toe. Jermaine Wattimena is hem daarbij ook al gepasseerd op de wereldranglijst. De grote ranking televisietoernooien komen pas in zicht wanneer Barney de komende maanden hele goede resultaten neerzet op de Pro Tour.

Invitatietoernooien en het WK

Wat rest is een aantal invitatietoernooien (zoals de World Series Finals in Amsterdam), de Players Championship Finals, mogelijk het European Championship én als slotstuk het WK. Met inmiddels ruim 10.000 pond achter zijn naam, waar ongeveer 20.000 pond nodig is om het WK te halen via de Pro Tour Order Of Merit, moet dat wel gaan lukken. Hij is dan echter wel een ongeplaatste speler en krijgt al in de tweede ronde een top-32 speler tegenover zich.

Een achtbaan van emoties

“Mijn leven is al een aantal maanden een achtbaan van emoties. In mijn privéleven zijn er veel problemen en dat neem je onbedoeld mee het podium op. Ik was blij met de laatste kans in de Premier League en wilde de echte Barney nog een keer laten zien. Verder dan een aantal glimpen kwam ik niet. Mijn problemen hebben de overhand genomen en ik moest continu achter mijn tegenstanders aanlopen. Donderdag kwamen alle emoties bij elkaar en kon ik het niet meer handelen. Ik schaamde me op het podium, voor mijn familie, mijn vrienden en de Barney Army. Het voelt alsof ik iedereen teleur heb gesteld en die pijn was ondragelijk. Dat gevoel wilde ik nooit meer voelen, maar ik had dat niet moeten uitspreken. Ik wil mijn carrière afsluiten in Alexandra Palace tijdens mijn laatste wereldkampioenschap.”

Delen:

Meer over Laatste Nieuws