Connect with us

UK Open

Barney krijgt nieuwe dreun met zeperd op UK Open Darts

Raymond van Barneveld UK Open Darts 2019

Raymond van Barneveld is al in zijn eerste partij op de UK Open Darts uitgeschakeld. De Nederlander liep de gehele partij achter Simon Stevenson aan en kwam er geen moment in. De Engelsman maakte geen fouten en won met 10-7. Jermaine Wattimena won het Nederlandse duel van Jeffrey de Zwaan met liefst 10-2.

Geen moment in de partij

Vier legs gingen Van Barneveld en Stevenson gelijkop, waarna was het de Engelsman die wist weg te lopen. Met finishes van 100, 64 en 62 was het al 2-5. In de achtste leg kreeg Van Barneveld zes beurten de tijd om weer eens een leg te pakken, daarna was het weer aan The Mirror Man. Twee 14- en een 13-darter bracht hem al naar 3-8. De partij helemaal in het slot gooien deed Stevenson nog niet door tops te missen vanaf 62. Zo kon Barney met een 21-darter zijn vierde leg pakken, gevolgd door een 81-finish voor de 12-darter. Hij kwam nog terug tot 7-9, maar Stevenson kreeg opnieuw zes beurten de tijd om in alle rust de klus te klaren. Barney bleef achter met 94 gemiddeld. Vooral op de dubbels (7 uit 27) wilde het niet vlotten.

Wattimena loopt snel weg

Het duel tussen de Nederlanders ging heel snel richting de kant van Wattimena. De Zwaan wist de vierde leg niet in zes beurten uit te gooien en er kwam een 64-finish en een 14-darter voor de nieuwe break achteraan. Het werd liefst 1-6, voor De Zwaan een leg weer kon pakken. Het was een korte opleving en Wattimena wist zonder al te veel weerstand eenvoudig weglopen naar 2-10. Daarmee loopt hij op de ranking nog verder weg van de andere Nederlanders en is hij duidelijk de nummer twee achter Van Gerwen.

➡ Uitslagen en statistieken UK Open Darts 2019

Delen:

More in UK Open