Connect with us

Grand Slam of Darts

Barney krijgt nieuwe dreun van The Polish Eagle

Raymond van Barneveld heeft een nieuwe dreun gekregen, ditmaal op de Grand Slam of Darts. Krszystof Ratajski had het in de openingsfase moeilijk en gaf de Nederlander veel kansen. Die pakte Barney niet en vervolgens deed de Pool dat wel met een 72-finish. Zo pakte hij de 5-3-zege. In deze groep won Michael Smith eerder al van Adam Smith-Neale en is het bereiken van de tweede ronde een loodzware klus geworden voor Van Barneveld.

Kansen na telfout laten liggen

Van Barneveld en Ratajski kwamen met een zeer wisselende vorm richting Wolverhampton. Waar Barney een wisselvallig jaar heeft gehad en vorige week na een zege op Michael van Gerwen toch weer een flinke tik opliep tegen James Wade, is Ratajski niet te houden. Hij won begin dit kalenderjaar al twee keer op de vloer van Barney en schreef vorige maand twee Players Championships op zijn naam. De Pool kreeg direct de kans om te breken, maar miste twee pijlen. Zo ontsnapte Van Barneveld en kreeg ook in de tweede leg een onverwachte kans. Vanaf 119 verrekende Ratajski zich en gooide naar de verkeerde dubbel. Barney liet de kans vanaf 40 alleen onbenut (1-1), om in de derde leg wel een 180’er te vuren. De vierde leg bracht opnieuw een gemiste kans en zo was het 2-2.

Eerste kans gelijk raak

Twee snelle legs volgden richting 3-3 en daarmee was het inmiddels een best-of-5 legs partij geworden. Van Barneveld opende zijn eigen leg met slechts één triple in twee beurten tijd en Ratajski pakte het initiatief. Zo moest de Nederlander vanaf 105 zich proberen te redden. Tops viel niet en dat vakje vond de Pool wel voor een 72-finish. Het inmiddels typerende juichen van The Polish Eagle volgde, waarop hij voor de partij mocht gooien. Hij hield het initiatief, om de eerste matchdart vanaf 111 te missen. Barney kreeg 115 alleen ook niet uit en zo was het gedaan.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts