Connect with us

Premier League Darts

Barney krijgt ook in Berlijn een tik van Cross

Raymond van Barneveld heeft in Berlijn opnieuw niet kunnen winnen van Rob Cross. In de openingsfase had de Nederlander weg kunnen lopen, maar liet dat na. Daardoor kon Voltage in de achtste leg de break pakken en profiteerde daarna ook nog van zes missers op de dubbels van Barney (7-3). De Nederlander sloot af met slechts 88,6 per beurt en blijft hierdoor op drie punten steken in de Premier League Darts.

Eerste kansen gemist

Van Barneveld begon in Berlijn sterk aan het duel en had de kans om gelijk behoorlijk weg te lopen. Met de 78-finish was de break een feit, die hij wel gelijk inleverde door niet in vijf beurten uit te zijn. Vanaf 64 kwam de nieuwe kans op de break, die de Nederlander liet liggen. Zo werd het met een 72-finish slechts 2-2, twee legs later leverde een 112-finish ook 3-3 op.

Eén slechte leg en zes missers

De partij leek in volledige evenwicht richting de eindstreep te gaan, tot Van Barneveld de triple opeens niet meer kon vinden. Halverwege de achtste leg viel hij volledig stil en was na vijf beurten niet uit. Daar wist Cross met zijn derde 180’er van te profiteren voor 5-3. De wereldkampioen gooide daarop alleen ook twee slordige beurten van 46 en 59, waardoor zijn 180’er te laat leek te komen. Van Barneveld miste alleen zes pijlen op de dubbels voor de break en daarop was de partij beslist. Met een 128-finish klaarde Cross namelijk de klus.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts