Connect with us

Premier League Darts

Barney krijgt punt cadeau van Price

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2019

Raymond van Barneveld met meer geluk dan wijsheid een punt gepakt in de Premier League Darts. Gerwyn Price was de gehele partij de baas op het podium in Glasgow, om weg te lopen naar 6-2. De Welshman miste vervolgens vier matchdarts, verdeeld over vier legs. Barney profiteerde ervan en kon een punt redden: 6-6.

The Iceman dendert weg

In de openingsleg miste Price twee pijlen vanaf 50 voor de directe break, maar daarna was hij de baas op het podium. Met een 107-finish was het gelijk, om door te knallen met een 11-darter voor de break en een 120-finish. Van Barneveld was in zijn eigen leg niet in vijf beurten uit en Price strafte het gelijk weer af met een 14-darter op tops: 1-4. Price had de partij zelfs al in het slot kunnen gooien, maar miste twee keer op tops.

Vier matchdarts gemist

Van Barneveld kreeg de kans om dichterbij te komen, maar scorend viel hij weer stil. Bulls-eye wilde daarop ook niet vallen en ook dubbel-16 voor de 70-finish was niet raak. Price strafte het telkens genadeloos af en pakte met een 82-finish al het eerste punt. Dat vierde hij met een oerkreet, om in de negende leg tops te missen voor een 100-finish en de wedstrijd. Zo kon Barney met zijn derde dart nog een derde leg bijschrijven. Ook in zijn eigen leg miste Price twee keer op tops en kon Van Barneveld terugkomen voor de rebreak. De Nederlander kon zijn eigen leg rustig naar de slotleg toewerken en daarin miste Price ook nog eens dubbel-12 voor de 144-finish. Met zijn derde dart vond Barney dubbel-9.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts