Connect with us

Premier League Darts

Barney krijgt weer hard op de broek van ontketende Wright

Peter Wright heeft Raymond van Barneveld hardhandig aan de kant gezet in de Premier League Darts. In de derde leg miste Barney twee pijlen op dubbel-16 en was de Schot gevlogen. Door de nieuwe nederlaag is degradatie weer dichterbij gekomen, want hij staat met twee punten nog altijd laatste. Michael Smith (3), Daryl Gurney en Mensur Suljovic (beiden 4) staan nog in de buurt.

Schwung in legs drie verdwenen

Van Barneveld begon zijn partij met veel meer schwung dan de afgelopen weken. Met een vlotte en strakke worp was er ook gelijk een 180’er, gevolgd door dubbel-8 voor de leg. Wright maakte gelijk, waarop een cruciale derde leg volgde. Barney miste twee pijlen op dubbel-16 en Wright brak op tops. Daarop kwam de nummer drie van de wereld met een forse versnelling. Hij denderde namelijk weg met een 13-, 12- en 11-darter.

Ook nog een 10-darter

In de zevende leg sloeg Van Barneveld terug. Hij gooide een 11-darter met scores van 100, 140 en 180, om het af te maken met een 81-finish. Wright ging daar nog maar even overheen met een 10-darter. Barney kon niets anders doen dan een boks uitdelen aan zijn opponent en toekijken hoe de Schot dubbel-12 tegen het ijzer gooide voor een 141-finish. Zo werd het nog 3-6, om Wright nog eens twee matchdarts te missen vanaf 80. Barney kreeg 118 ook niet weg en zo was het alsnog gedaan.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts