Connect with us

Premier League Darts

Barney krijgt wildcard Premier League; Wade keert terug

Raymond van Barneveld is uitgenodigd voor de Premier League Darts 2019. Hij gaat zijn laatste jaar in en zal daarin onder meer in Ahoy te zien zijn. Negen van de tien spelers van vorig jaar keren terug. De enige verandering is James Wade die Simon Whitlock aflost.

Acht man waren vrijwel zeker

De tien deelnemers aan de Premier League Darts worden via drie routes bepaald. De top-4 van de wereld wordt automatisch toegelaten. Daarnaast heeft de PDC vier wildcards en de laatste twee tickets worden uitgedeeld door Sky Sports, de Engelse uitzendgemachtigde. Michael van Gerwen, Rob Cross, Peter Wright en Gary Anderson vormen de top-4 van de wereld. Daarnaast waren er nog vier spelers die eigenlijk al zeker waren van een uitnodiging. Dat ging om WK- en Premier League-finalist Michael Smith, Daryl Gurney (winnaar Players Championship Finals), Gerwyn Price (winnaar Grand Slam of Darts) en Mensur Suljovic (finalist World Matchplay, winnaar German Darts Masters).

De laatste twee plaatsen

Wie er de laatste twee plaatsen zou gaan bezetten was de vraag. Er waren in principe drie kanshebbers voor: James Wade, Simon Whitlock en Raymond van Barneveld. Deze week schreven wij al uitgebreid alle voor en tegens voor dit drietal. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Barney en Wade. The Machine won afgelopen najaar twee televisietoernooien, maar zijn gedrag tijdens het WK leek nog roet in het eten te gooien. Toch is Wade na een jaar absentie terug in de Premier League Darts 2019. Whitlock is als nummer negen van de wereld gepasseerd voor Van Barneveld. De Australiër won geen toernooi, maar stond wel in de finale van het European Championship.

De 10 deelnemers van de Premier League Darts 2019

  1. Michael van Gerwen
  2. Rob Cross
  3. Peter Wright
  4. Gary Anderson
  5. Daryl Gurney
  6. Michael Smith
  7. Gerwyn Price
  8. Mensur Suljovic
  9. James Wade
  10. Raymond van Barneveld

 

Delen:

Meer over Premier League Darts