Connect with us

European Tour

Barney laat kansen liggen; De Zwaan en Van der Voort winnen

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2019 (2)

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd zijn rentree op de European Tour op te vrolijken met een zege. De Nederlander kwam op voorsprong tegen Steve Beaton, maar verloor alsnog met 4-6. Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Voort en debutant Wesley Plaisier mogen wel terugkomen voor de tweede ronde. Dan stromen Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena ook het toernooi in.

Halverwege weggezakt

Barney begon uitstekend aan het duel met Beaton. Hij hield zijn eigen leg met een 103-finish en break met een 76-finish. Beaton sloeg terug met een 85-finish, gevolgd door twee legs met een 180’er van de Nederlander: 4-2. Vanaf dat moment viel Barney scorend stil, zijn gemiddeld holde dan ook achteruit van 98 naar 91. Beaton kwam terug tot 4-4 en zag Van Barneveld twee pijlen missen voor een nieuwe break. Hij was in zijn eigen leg niet in zes beurten uit en The Adonis profiteerde voor de zege.

Twee solide zeges

Vincent van der Voort had weinig te duchten van Wayne Jones. Met drie 15-darters liep hij weg en maakte het af met een fraaie 78-finish. In de tweede ronde wacht Joe Cullen, die de laatste weken niet in allerbeste vorm steekt. Jeffrey de Zwaan pakte tegen Josh Payne twee breaks met een 68-finish en een 180’er. Een 77-finish zorgde voor 3-1, gevolgd door weer een 180’er voor 4-1. Dat speelde The Black Cobra daarna solide uit voor 6-1 en staat in de tweede ronde tegenover Daryl Gurney.

Succes voor Plaisier

Twee Nederlanders zonder tourkaart wonnen donderdagavond de West- en Zuid-Europa Qualifier. Danny van Trijp speelde een sterk duel met Adam Hunt, alleen miste net te veel dubbel (3 uit 10). Zo werd het ondanks 92,64 per beurt 3-6 voor de Engelsman. Wesley Plaisier wist wel te winnen van Jyhan Artut. Met een 75-finish kwam hij op 5-3 en maakte het twee legs later af op dubbel-8. James Wade is nu de opponent.

Loodzwaar stuk van de schema

De bovenkant van het speelschema ziet er loodzwaar uit. Michael van Gerwen stroomt in en treft Mervyn King, die hem recent nog de baas was op de UK Open. Jermaine Wattimena heeft het ook niet getroffen, hij moet namelijk aanleggen tegen Glen Durrant. De winnaars van deze twee duels spelen vervolgens in de derde ronde tegen elkaar.

Speelschema European Tour 1 in Leverkusen

Delen:

Meer over European Tour