Connect with us

Premier League Darts

Barney loopt eenvoudig over geblesseerde Wright heen

Raymond van Barneveld heeft zichzelf veilig gespeeld in de Premier League Darts door Peter Wright ruim te verslaan. De Schot is al enkele weken geblesseerd en ook voor eigen publiek in Glasgow kon hij niets klaarspelen. Het lijkt er dan ook op dat hij over twee weken afscheid gaat nemen van de League.

Klachten direct zichtbaar

De afgelopen weken is het hard gegaan met Wright. Twee keer een 1-7-nederlaag bracht hem naar een degradatieplaats en met name zijn niveau was alarmerend. Vorige week werd bekend dat hij kampt met schouderklachten. Ook in Glasgow was al snel duidelijk dat Snakebite nog niet volledig hersteld is. Met weer een volledig vernieuwd setje darts was hij in de openingsleg door vier missers op de dubbels na 21 pijlen nog niet uit. Met een 86-finish was het 0-2, waarop Wright eindelijk een solide leg afleverde. Het was de enige, want Barney kreeg in zijn eigen leg zes beurten de tijd en met 16 pijlen kon hij ook opnieuw breken: 1-4.

Barney speelt steeds makkelijker

Het verschil was gemaakt en Van Barneveld begon steeds makkelijker te spelen. Met een 180’er stond hij na negen pijlen al op 82 en dat werd uitgegooid voor de 12-darter. Wright pakte zijn eigen leg niet via dubbel-19 voor de 98-finish en Barney strafte het af met een 70-finish. De 170-finish om het af te maken zat er niet in, de 72-finish was wel in twee pijlen afgewerkt.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts