Connect with us

World Matchplay

Barney: “Maand niet met darts bezig geweest, dan mag ik blij zijn met deze zege”

Raymond van Barneveld heeft de tweede ronde bereikt van de World Matchplay door de zege op Kyle Anderson. Toch was de Nederlander na afloop niet tevreden. Hij speelde voor het eerst met zijn nieuwe door Target ontworpen pijlen, met extra grip op de barrel en een punt die het meeste weg heeft van een schroef. Het bord had het dan ook zwaar te verduren in Blackpool.

Toch wat ingekakt

Tegenover RTL7 legde Barney uit dat de lange avond invloed had. “Het liep aan het begin bij het ingooien uitstekend. Je bent de vierde partij en uiteindelijk ben je toch iets te vroeg naar de speelhal gekomen. Je weet alleen nooit hoe de eerdere partijen lopen. Je kakt toch wat in, vermoeidheid slaat toe en het is erg warm op het podium. Kyle speelde ook niet geweldig en daar mag ik uiteindelijk blij mee zijn.”

Maand niet met darts bezig

Wat ook meespeelt is dat Van Barneveld sinds de World Cup begin juni niets meer heeft gespeeld. “Die titel was een grote belevenis, maar daarna ga je op vakantie. Je bent een maand niet met darts bezig. Dan mag je blij zijn dat je niet een tegenstander tegenover je hebt die fantastisch speelt. Dinsdag is het nu heel hard trainen.”

Op top van mijn kunnen

Nu wacht Gary Anderson. “Die gooide ook niet geweldig, maar pakte het wel op. Tegen Gary weet je wat je moet doen en dat is misschien voor mij wel beter. Ik moet op de top van mijn kunnen spelen.”

Een close-up van de nieuwe darts van Barney

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay