Connect with us

Grand Slam of Darts

Barney mazzelt na vier gemiste matchdarts Smith-Neale

Raymond van Barneveld zit met veel geluk nog in de Grand Slam of Darts. Adam Smith-Neale kreeg de kans om de Nederlander de tweede nederlaag toe te brengen, alleen hij miste vier matchdarts op rij. Zo kwam Barney alsnog terug voor de 5-4-zege. In het laatste groepsduel zal de Hagenaar nog wel moeten zien te winnen van Michael Smith.

Eerste kansen niet gepakt

Van Barneveld kreeg in zijn eigen leg zes beurten de tijd en vond tops voor 1-0. Ook in de tweede leg kwam er geen versnelling van Smith-Neale en kwam de kans vanaf 101. De triple-20 werd niet gevonden en zo was het met een 19-darter 1-1. Met een 180’er gaf Barney zichzelf de ruimte, om pas met de zesde dart op de dubbel te vinden. Tops viel vervolgens niet en zo kwam de Engelsman weer op gelijke hoogte: 2-2. Smith-Neale liep zelf mopperend rond, omdat hij niet het niveau wist te halen van tijdens de door hem gewonnen Winmau World Masters. Toch kreeg de Engelsman ook voor het eerst een kans om een break. Vanaf 120 kon hij de triple niet vinden en dubbel-16 vond Barney nu wel met zijn eerste pijl.

Druk op Smith-Neale te groot

Een bizarre zesde leg volgde, waarin de Nederlander weer een kans onbenut liet. Smith-Neale gooide een 180’er, om zich weg te zetten naar 2. Hij miste, alleen deed Barney dat ook vanaf 53. Een 14-darter met een 76-finish kwam Van Barneveld op matchpoint, maar zag Smith-Neale zijn tweede 180’er vuren. Toch stond Barney klaar op 52, alleen knalde de Engelsman een 110-finish uit. Zo kwam er een beslissende negende leg, waarin Van Barneveld twee beurten op rij geen triple kon vinden. Vanuit het niets volgde er een 180’er, alleen daarna een score van 59. Smith-Neale miste alleen vier matchdarts en zo redde Barney zich toch.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts