Connect with us

Premier League Darts

Barney met bril knokt zich naar punt tegen Wright

Raymond van Barneveld heeft zich naar een punt geknokt in de Premier League Darts tegen Peter Wright. Acht legs gingen de twee hand in hand, voor Wright de break pakte. Door twee 180’ers gevolgd door een 140-finish werd het toch nog gelijk. Daardoor staat de Nederlander nu op vier punten.

Bril pakt in openingsfase goed uit

Van Barneveld kwam verrassend genoeg met bril aan de oche. Het laatste jaar speelde hij zonder bril, maar was met name de laatste partij op een avond nog wel eens een probleem qua focus en vermoeidheid. Barney legde zelf na afloop uit dat zijn zicht op het podium de laatste tijd niet altijd fantastisch was en met bril een stuk beter. Het pakte goed uit in de openingsfase, want een sterke leg en dubbel-18 bracht hem naar 2-1. Bulls-eye viel niet voor een 124-finish en de break, om in de vijfde leg zelf te ontsnappen. Wright miste twee pijlen vanaf 56 en zo was het 3-2.

Op karakter teruggeknokt

Vanaf 104 kon Barneyniet toeslaan voor de break, maar zijn eerste 180’er bracht hem wel weer op voorsprong. De tweede kwam er gelijk achteraan om de druk op te voeren naar Wright. Ditmaal viel bulls-eye niet voor de Nederlander en werd het toch weer gelijk: 4-4. Waar hij zijn kansen niet pakte deed de Schot dat wel in de negende leg. Dubbel-18 bracht hem het eerste punt, gevolgd door twee 180’ers op rij van Barney (5-6). Ook in de slotleg speelde de Nederlander sterk en met een 140-finish voor de 12-darter werd het toch nog gelijk.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts