Connect with us

European Tour

Barney met ‘oude darts’ naar klinkende zege; De Zwaan maakt weer indruk

Raymond van Barneveld heeft zijn beste partij op een podium van 2019 afgeleverd. Op de European Tour in Saarbrucken speelde Barney met ‘oude darts’ en won van Gabriel Clemens met 6-3. Jeffrey de Zwaan wist ook indruk te maken, waardoor er liefst zes Nederlanders in de tweede ronde staan van de vierde European Tour van het jaar.

Triple-B uit de la getrokken

Van Barneveld had opvallend genoeg zijn Target-darts aan de kant gelegd waar hij sinds zijn overstap naar Target mee heeft gespeeld. Barney kwam in Saarbrucken met zijn ‘oude’ Triple-B pijlen en het pakte uitstekend uit. In de eerste leg ontsnapte hij aan een vroege break, daarna sloeg hij zelf toe met een 141-finish en een tweede 12-darter op rij voor 3-0. Tops viel niet voor een 106-finish, maar in zijn eigen leg was een 116-finish wel raak voor 4-1. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen en won met 6-3. In de tweede ronde wacht het duel met Jermaine Wattimena.

De Zwaan maakt weer indruk

De afgelopen weken is De Zwaan in topvorm en dat liet hij ook weer zien in Duitsland. Met subliem spel liep hij naar een 3-0-voorsprong met een 12- 13- en 11-darter tegen Kyle Anderson, die daarna knap terug wist te komen. Op het moment dat het echt moest miste de Australiër pijlen op de dubbels en hield De Zwaan zijn eigen leg met een 12-darter. Hij staat dankzij de 6-3-zege met 102,82 gemiddeld in de tweede ronde tegen Ian White.

Van der Meer en Hendriks winnen

Vincent van der Meer had weinig te duchten van Karsten Koch. De meeste moeite had Van der Meer met de matchdart, waardoor het uiteindelijk nog redelijk close werd: 6-4. Jerry Hendriks versloeg James Wilson (6-3), waar Vincent Kamphuis onderuit ging tegen de in topvorm stekende Ted Evetts (1-6). Van der Meer speelt zaterdag tegen Darren Webster, waar Hendriks aan gaat leggen tegen Joe Cullen. Michael van Gerwen komt het toernooi binnen en opent tegen Dimitri Van den Bergh.

European Tour 4 Saarbrucken: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour