Connect with us

World Series of Darts

Barney mist vier matchdarts om Taylor te vloeren; Cadby dendert door

Raymond van Barneveld heeft een gouden kans laten liggen om Phil Taylor te verslaan en op jacht te gaan naar zijn eerste World Series-titel. De Nederlander kwam tijdens de kwartfinale van de Auckland Darts Masters op een 9-7-voorsprong, om vervolgens vier matchdarts te missen. Corey Cadby dendert ondertussen door met ook een zege op Michael Smith.

Dubbel-19 foute keuze

Barney en Taylor hielden elkaar de gehele partij in evenwicht. De Nederlander sloeg een klein gaatje naar 5-3, maar dat wist de Engelsman gelijk te dichten. In de vijftiende leg leek toch de beslissing te vallen. Taylor gooide 70 niet uit, maar Van Barneveld 72 wel. Hij maakte er ook 9-7 van, om in zijn eigen leg tops voor de 117-finish te missen. Zo kwam er toch een beslissende negentiende leg en daarin liep de Nederlander scorend weg. Hij miste vervolgens zijn tweede matchdarts op bulls-eye en besloot om vanaf 38 niet te splitsen. Het brak hem lelijk op, want de tweede dart eindigde in de single-19 en Taylor pakte de buit met een 91-finish: 9-10.

Australisch feestje

In Nieuw-Zeeland is het ondertussen een aardig Australisch feestje aan het worden. Corey Cadby versloeg al Peter Wright en was tegen Michael Smith nog indrukwekkender. De jongeling gooide een gemiddelde van boven de 100 per beurt en liet nagenoeg geen kans onbenut. Was hij tegen Wright nog slordig op de dubbels, nu wist hij met 10 uit 16 wel toe te slaan voor 10-5. Hij staat nu tegenover Taylor, die Cadby een jaar geleden in Perth al eens versloeg. Kyle Anderson won het Australische onderonsje met Simon Whitlock. The Wizard mocht de slotleg zelf beginnen, maar gooide een dramatische leg. Zo liep Anderson eenvoudig weg. Hij speelt nu tegen James Wade, die uitmuntend speelde tegen Daryl Gurney.

Auckland Darts Masters 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts