Connect with us

World Matchplay

Barney na vroege marge toch eraf tegen Anderson

Raymond van Barneveld is uitgeschakeld op de World Matchplay. Van Barneveld begon fantastisch en kwam op een 5-1-voorsprong, vanaf dat moment raakte hij de regie totaal kwijt. Gary Anderson was scorend de baas en moest alleen nog twee bulls-eye finishes incasseren. Het was pardoes 7-8, voor Barney een korte opleving had. Bij 9-9 werd hij toch weer gebroken.

Grote tik laten liggen in vijfde leg

Van Barneveld begon buitenaards aan de partij en vloog naar 0-4. Dat deed hij met twee 14-darts, een 13-darter en een 12-darter dankzij een bulls-eye 82-finish. De vijfde leg mocht hij zelf beginnen en had Anderson al volledig op zijn knieën. Hij stond al op 60 met Anderson nog op 245, toch wist hij de leg alsnog te verliezen. De zesde leg kreeg Barney op diens beurt cadeau, toch was het momentum volledig geswitcht. Anderson was telkens in vijf beurten klaar en stond klaar om er 5-5 van te maken. Dat was het moment voor Van Barneveld om toch weer een mooie finish (bulls-eye 130) naar voren te toveren voor 4-6.

Aanval van Anderson afgeslagen

Anderson bleef de druk opvoeren en miste bulls-eye voor de rebreak. Het rode stipje vond Van Barneveld wel opnieuw vanaf 122 voor 4-7. Twee legs later was de Nederlander alleen niet uit in vijf beurten en met een 70-finish kwam Anderson alsnog tot op één leg. 180’ers van beide darters bracht het via tops naar 7-7. De Schot beukte door met een 13-darter en leek gevlogen. Opeens begon Barney de triples toch weer te vinden. Anderson miste bulls-eye voor de 170-finish en met een 12-darter brak de Nederlander naar 8-8.

Ritme is terug en net zo snel weer weg

Het ritme was bij Van Barneveld weer helemaal terug en een solide 15-darter bracht hem weer op voorsprong. Breken in vijf beurten zat er niet in, gevolgd door een zeer matige eigen leg. Na vijftien pijlen stond de Hagenaar pas op 160 en liep tegen de break aan. Anderson gaf dat niet meer uit handen door scores van 140, 140 en 139, afgemaakt met een bulls-eye 82-finish: 11-9.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay