Connect with us

World Series of Darts

Barney neemt in Perth revanche op Cadby

Van Barneveld Cadby Perth

Raymond van Barneveld heeft op de Perth Darts Masters weten te winnen van Corey Cadby. Vorige week was de jonge Australiër nog te sterk voor Barney in Melbourne, ditmaal nam hij dus revanche. In de kwartfinale zou hij dat opnieuw kunnen doen, want dan wacht Phil Taylor.

Fabelachtige start, goede slotleg

In Perth, de derde en laatste stop Down Under van de World Series of Darts deze zomer, begon Van Barneveld uitmuntend. Met een gemiddelde van boven de 100 per beurt en een 100-finish was het al 3-0. Het werd ook 5-2, voor de Nederlander drie matchdarts miste. Hij dacht terug te mogen komen, alleen door een 161-finish dwong Cadby toch een elfde leg af. Daarin mocht de Australiër ook beginnen, alleen hij was na vijf beurten niet uit. Mede door een 180’er kon Van Barneveld de partij alsnog naar zich toetrekken. In de kwartfinale wacht Phil Taylor, van wie Barney twee weken geleden in Auckland verloor. The Power klopte Kyle Anderson met 6-4.

Verschillen erg groot

In de andere zes duels was geen moment sprake van spanning. Darren Hayes had tegen James Wade zelfs moeite om zijn gemiddelde boven de 60 per beurt te houden, wat dan ook een 6-0-nederlaag betekende. Ook Daryl Gurney stond geen leg af aan Koha Kokiri, alleen deed de Noord-Ier dat wel door 6 uit 6 te zijn op de dubbels met een gemiddelde van 105 per beurt. Gary Anderson stond wel één leg af, maar had ook geen moeite met Rob Szabo.

Perth Darts Masters: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts