Connect with us

Premier League Darts

Barney nog verder in degradatienood na verlies tegen Cross

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2019

Raymond van Barneveld heeft de volgende dreun opgelopen in de Premier League Darts. In Nottingham wist hij een vroege break nog goed te maken tegen Rob Cross, daarna volgden twee cruciale missers. Cross ontsnapte en denderde daarna weg naar de 7-3-zege. Het komt boven op de scheiding waar Barney in ligt en hij staat nog steviger op de laatste plaats in de League. Alleen Daryl Gurney is nog een beetje in beeld.

Twee dure missers

Van Barneveld verscheen in Nottingham op het podium in zijn nieuwe oranje shirt. Na de roerige dagen moest hij even warmdraaien en gooide in de eerste twee legs geen score boven de 100. Cross deed dat wel en denderde naar 2-0 met een 129-finish en een 13-darter. De Engelsman was daarop niet in vijf beurten uit en Barney brak terug met zijn eerste 180’er. Dubbel-8 was vervolgens goed voor 2-2. Hij leek door te drukken, maar miste twee pijlen voor een nieuwe break. Het bleke dure missers. Cross redde zijn eigen leg met dubbel-4 en knalde er een 12-darter achteraan voor 4-2.

Voltage is gevlogen

Met scores van 134, 180 en 171 stond Cross in zijn eigen leg na negen pijlen alweer op 16. Hij miste een volle beurt op dubbel-8, maar mocht nog een beurt terugkomen. In de eigen leg wist Van Barneveld vervolgens niet toe te slaan in vijf beurten. Vanaf 62 viel dubbel-8 er niet in en was een 15-darter van Cross goed voor 6-2. Voltage kon het afmaken, om vier matchdarts te missen. Van Barneveld deed iets terug met een 88-finish en in de volgende leg miste Cross nog maar eens twee matchdarts. Barney kreeg 82 nu niet weg en was het alsnog gedaan.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts