Connect with us

European Tour

Barney, Noppert en Van der Voort geplaatst voor Dutch Darts Masters

Raymond van Barneveld European Tour 2019 Sindelfingen

Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Vincent van der Voort hebben zich geplaatst voor de Dutch Darts Masters. Het zevende toernooi van de European Tour wordt volgende week van 24 tot en met 26 mei gehouden in Zwolle.

Drie keer raak voor Nederlanders

Van Barneveld won achter elkaar van Mario Robbe, Ronny Huybrechts en Gabriel Clemens om zich te plaatsen voor de Dutch Darts Masters. Het brengt hem weer een stap dichterbij het wereldkampioenschap. Noppert moest diep gaan tegen Kim Huybrechts. Met 102,2 per beurt wist hij een 4-5-achterstand om te buigen in de zege. De finale tegen Darius Labanauskas ging een stuk soepeler: 6-1. Van der Voort won van Mike van Duivenbode en Zoran Lerchbachter voor het ticket.

Finalenederlagen De Zwaan en Klaasen

Jeffrey de Zwaan leek opnieuw een uitstekend resultaat te behalen. Hij gooide Davy van Baelen van het bord met 102,5 per beurt voor 6-0 en won ook de eerste drie legs tegen Rowby-John Rodiguez. Daarna ging het toch nog mis tegen de Oostenrijker en liep De Zwaan een ticket mis (4-6). Jelle Klaasen haalde ook de finale, maar verloor met 6-4 van Max Hopp. Het zesde ticket ging naar de Pool Krzysztof Ratajski.

Steve Beaton blijft perfect

De Britse Qualifier werd eerder op de dag ook gehouden. Daar wist Steve Beaton zijn perfecte reeks voort te zetten, hij plaatste zich voor de zevende keer voor een Euro Tour. Hij gaat samen met Michael Smith, Nathan Aspinall, Mervyn King, Ryan Harrington, Harry Ward, Mickey Mansell, Ritchie Edhouse, Keegan Brown, Ross Smith, Glen Durrant, Luke Woodhouse, William O’Connor, Alan Norris, Kyle Anderson, Brendan Dolan, Andy Boulton en Ryan Joyce naar Zwolle.

Nog vier Nederlanders erbij

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena zijn automatisch geplaatst voor de Dutch Darts Masters, omdat ze bij de top-16 van de Pro Tour Order of Merit staan. Donderdag wordt er nog een laatste qualifier gespeeld voor de Home Nations. Daar kunnen vier Nederlanders zich nog in het speelveld gooien.

Delen:

Meer over European Tour