Connect with us

World Series of Darts

Barney ontsnapt aan vreselijke zeperd in Wenen

Raymond van Barneveld heeft met pijn en moeite de kwartfinale van de World Series Finals bereikt. In Wenen pakte de Nederlander een snelle 3-0-voorsprong tegen Raymond Smith, maar zakte daarna weg naar een bedenkelijk niveau. Het kwam aan tot een slotleg, waarin een 180’er hem toch weer naar het juiste spoor wist te brengen.

Sublieme start valt zomaar stil

Voor Van Barneveld is het in Wenen pas zijn vierde PDC-toernooi sinds de zomer, waarmee de opmaat richting het wereldkampioenschap wordt ingezet. Met oranje flights wist hij in de openingsleg gelijk een 180’er te gooien, bulls-eye viel alleen niet voor de 164-finish. De break was wel binnen via dubbel-8, gevolgd door een 15-darter met een 76-finish. Ook in de derde leg was hij scorend de betere en wist met een 82-finish al de dubbele break te forceren. Daarna leek er een knopje om te worden gezet bij de Nederlander. Zijn gemiddelde dook van 103 naar 88, simpelweg doordat de triples niet meer vielen. Zo kon Smith terugbreken met een 16-darter en kreeg ook zes beurten de tijd in zijn eigen leg: 3-2.

Bibberend naar het einde

Uit de onderbreking leek Barney zich met een goede tussenbeurt nog te kunnen redden. Bulls-eye vond hij alleen niet voor de 89-finish en Smith maakte gelijk via dubbel-8. Ook in de zevende leg miste Van Barneveld één dart en sloeg de Australiër toe met een tweedart 81-finish. De Nederlander wist de reeks te doorbreken voor 4-4, alleen kon hij geen druk zetten in de negende leg. Smith miste vanaf 47 twee keer een groot vlak, om toch terug te mogen komen. Het werd wel 5-5 en zo kwam er een beslissende elfde leg. Daarin had Smith het voortouw, tot een 180’er van Van Barneveld. Toch gaf de Nederlander de Aussie nog een kans door drie pijlen te missen vanaf 40. Smith kon vanaf 97 geen triple vinden en zo was het alsnog 6-5.

World Series Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts